Selasa, 29 September 2009

Open House Ku....

Open House ke....? Hmmm...x der lah sangat. It's more macam gathering of family and friends. Friends pun...x der lah announce beriya-iya sangat. Takut....sbb masak sendiri and this is my first time. Takut apa? Bukan takut tak cukup...takut tak sedaaappp.....

Menu :
Soto Nasi Impit
Bee Hoon Soto
Kuay Tiaw Goreng
Sambal Goreng Jawa PD
Swiss Roll Cake
Butter cake Selamat Hari Raya
Moist Choc Cake
Fruit Cake
Kuih Bingka Ubi
Kuih Raya
Tembikai
Air Oren


Ingatkan tak dapat sambutan. Sekali tu..Alhamdulillah....ramai yang sudi hadir. Takut sangat food tak cukup dah dihujung-hujung. Alhamdulillah cukup. Ada lebih la...takder laa cukup-cukup. Cuma yang tak cukup tu, sambal goreng jer. Sorry yer Ita...x sempat nak simpankan.
And Sunday nite tu....memang rasa flat sangat badan. Sangat penat rupanya jadi host nie. Nasib baik tak demam-demam. Tapi malam tu memang tak boleh tidur sebab terlalu sakit2 badan plus rasa puas hati dan seronok semuanya berjalan lancar.

Insyaallah....future nanti...kalau ada rezeki....kita buat yang proper sikit...buat malam hari...kasi suasana raya sikit kan.... Buat siang hari nie....panas rupanya...hehehehe. Tapi takder choice....sebab tak amik cuti untuk prepare.
In future...kena amik cuti jugak laa...tak larat rupanya kalau tak amik cuti....hihihih....

To all yang tak datang....next time wajib datang yer...... Insyaallah.....

Khamis, 24 September 2009

Invitation

Dear friends....

I am honoured to invite all of you for a Hari Raya gathering at my house on this coming Sunday dates 27th September 2009. Time will be from noon to evening. Address will be at Taman Bukit Emas, Alor Gajah, Melaka.

It's not really an open house, but its a gathering of friends and family only. Since I'm not always available, then me and hubby decided that we should call our friends to lighten up this year's Raya celebration together.

Kalau sesat...call la saya. Jangan ilangkan fon number saya yer....

See you all then....

P/S : Darlina & Baya & Ita...... wa ada masak sambal goreng tawwww.....

SELAMAT HARI RAYA

Sejak 2 bulan lepas...memang sangat sibuk. Sangat banyak perkara yang terjadi dalam hidup kita kan. Tapi aku rasa, kehidupan aku nie, memang lain sikit laa dari orang lain. Ada-ada jer issue baru yang timbul. Alhamdulillah....itu tanda kasih sayang Allah pada kita semua yer tak... Lain dugaan setiap hambaNya.

Anyway....semoga tidak terlambat untuk aku wish semua orang yang mengenali diri ini dengan ucapan : SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. Berhati-hati di jalan raya dan berhati-hati ketika shopping. dengan virus H1N1 masih belum surut, dengan nafsu shopping kita semakin membara.... macam-macam boleh jadi kan.

Semoga kita semua dapat bertemu kembali dengan Ramadhan yang akan datang. Insyaallah......
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink