Khamis, 19 Ogos 2010

Makan di KL : Pasta de Gohan

Ermm...bulan-bulan puasa nie kan, kalau masuk tenet jer, mula laa cari idea apa nak masak utk buka dan sahur kan. Sesambil tu, teringat laa ada sekali tu kami sekeluarga berjalan-jalan di Sunway Pyramid. We came across this restaurant : Pasta de Gohan. Daripada luar, kedai tu nampak sangat menarik. Simple, clean and terang cuaca dalam restoren tu. Kebetulan perut pun dah mula menyanyi lagu 'peritnyer perasaan lapar', maka we all pun masuk ke kedai tu.

Memang menarik, eventhough it's pricey a little bit. We ordered, and dapatlaa ini.

Ini Beef, Yolk & Vegie Pizza. Adam mintak. Takut dia x kenyang...so suruh dia order lain, tapi dia x nak..nak makan yang tu jer. Sangat2 thin and crispy crust dia. Ada egg yolk kat tgh tu kan, half cook tau...sangat yummy. And beef dia pun very thinly sliced. Sedap la.
Sebelah tu plak, hubby mintak Cream Hamburg Steak. Aku x berapa boleh terima sangat sbb pelik bila steak tu campur dengan cream souce yang pekat. Macam not very perfect combination. Tapi, hubby kata sangat sedap and nampak dia sangat enjoy dengan food tu.
This one plak, aku order. Oyster & Beef Carbonara Spaghetti. Memang best sangat. Amazingly, oyster tu rasa sangat fresh dan moist. Paling penting tak der bau hanyir. The sauce pun sangat satisfying.
Ini hiasan cermin depan dia. Most of the food listed in the menu. Menarik kan....
Kesimpulannya, makanan dia sedap, tapi aku rasa mcm tak kenyang jer...heheheheh. Biasalah, we all kan jenis yang makan big portions. Untuk mereka yang makan small portion, memang sesuai sangat.


Rabu, 18 Ogos 2010

Award

Alalalalalala....tengkiu la Darlin....sbb bagi aku awrd nie. Aku pun x pasti dimana kriteria yang melayakkan aku dapat award nie... Walaubagaimanapun..terima kasih la banyak2 yer.... Tapi tu la....kena bagi 5 fakta menarik pasal diri sendiri. Apa yang menarik ekk? Aku pun x atu...aku tak rasa ada apa-apa yang menarik. Aku try jer la ekkk....ini fakta biasa-biasa jer.

1. Lately nie kalau aku bgtau kat orang yang aku nie weekend wife and mother....ramai yang macam tak percaya. Jumaat lepas abis keje kat KL, straight balik PD, pick-up anak bujang aku tu and terus drive ke Melaka. Sunday nite balik PD, hantar dia and patah balik ke Melaka. Isnin pagi baru gerak ke KL untuk keje.

2. Lebih ramai yang amaze mcm mana aku still boleh balik Melaka weekdays and keje mcm biasa keesokan harinya.

3. Aku suka baca blog masakan, baca majalah masakan dan menonton rancangan masakan. Teringinnya nak masak semua tu, tapi masa amat tidak mengizinkan. Aku tak suka sket terkejar kelam kabut nak buat semua benda. So, kena ada moral support dari masa dan mood dan paling penting...orang-orang tersayang.

4. Aku tak berapa kisah kalau electric atau electronic gadget aku tak canggih and tak up to date, asal saja objektif penggunaan tu tercapai.

5. Aku memang sangat suka membaca buku cerita. Semua cerita aku baca kecuali cerita hantu, cerita bunuh-bunuh, ganas-ganas.

Ha...selesai. Tak menarik sungguh kan.....hehehhehehe
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink