Selasa, 21 September 2010

Takziah...takziah.....tahniah..tahniah...

Assalamualaikum dan salam sejahtera la pada semua... ( reader x seberapa...perasan mcm banyak sangat audience...ahaks... )

Tak sempat lagi nak wish Selamat Hari raya kan...Selamat Hari Raya la pada semuanya yer.... Posting pasal raya..nnt2 lah yer. Ada gambar...tapi x transfer lagi..... So bila ada gambar nnt aku update la yer.

Nie cerita pasal menjelang raya dan selepas raya...berkaitan raya gak kan.

1. Tiba2 dapat berita ada sorang sahabat yang aku kenal sekadar atas urusan keje dan atas talian jer...telah pergi menemui Ilahi 3 hari sebelum Hari Raya. Pak Harry di Jakarta sangat baik. Considered still young...40++ jer umur dia. Selalu sangat mengirimkan mcm2 untuk kami di sini. Kuih la..cd la..souveniers la. Plan nak ke Jakarta, dia dah guarantee akan jadik tourist guide. Kesian pada anak2 dia...kecil2 lagi. Sedihnya... tapi itulah rezeki dia yang dikurniakan Allah. Dia pergi dalam bulan yang mulia....Ramadhan al-mubarak. Alhamdulillah.

2. Takziah yang ke-2...kepada hubby..sebab dapat surat chenta dari incik polis...hehehhe. Masa tu nak balik buka poser dgn mak aku di PD, so singgah beli air tebu di Teluk Kemang. Keter jalan...letak2 air tebu...baru la tarik seat belt. Maklumlaa nak cepat sbb dah nak buka sangat dah waktu tu. Tup..tup...tercogok di hadapan kami...road block...oh tidakkkk.... Polis tu kata : Encik, tadi anggota kita dah menyorok kat sana...nampak encik x pakai tali pinggang keledar. Sila tunjukkan lesen...bla..ba..bla.....sain sini yer encik...bayar dalam masa sebulan, 100 hengget jer. Lepas sebulan, jadik 300 hengget. Hah..... terkedu la we all laki bini dapat surat chenta tu. Owwhh..sungguh hiba... tragedi di bulan Ramadhan.

3. Officemate aku...merangkap junior di tempat keje...telah selamat melahirkan anak sulungnya 2 hari seblom raya. Tahniah....tahniah pada Pn Akma (tun). Takziah juga laa sebab tak dapat nak melantak hidangan hari raya disebabkan kena start berpantang yer. Tak per...thn depan pulun. Yang kesian tu..due date lagi 2 minggu, maka ini ibu baru sangat confident dapat makan puas2 sebelum berpantang. Ermm..apo nak dikato... dugaan namo ei tuh....

4. Sorang lagi sahabat baik ku... Pn Etha Duane telah selamat melahirkan baby girl..di hari raya... Heheheh....ada yang suggest letak nama baby Fitrina...dia tak moh..hehehehhe. Lagi simpati dengan Etha..sbb baby kuar awal SEBULAN!! Baby nak raya la tu Etha weiii.... Tahniah..tahniah...


Ermm...inilaa namanya pahit manis kehidupan...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink