Rabu, 20 Oktober 2010

Kereta rosak...

Ini adalah contoh gambar satu blok enjin kereta aku yang barai... ehsan dari mudah.my





Uisshh..lamanya tak update blog... Ishh...bersawang-sawang dah blog nie ha.... Apa nak di kata.... perjalanan hidup yang sangat busy di samping kepenatan dan keletihan melampau untuk melayan idea.... Bila badan penat..otak pun penat...tambah berat bila perasaan penat...



Ha..nak citer la pasal apa aku penat perasaan nie. Tapi nak citer pun perasaan dok penat lagi...so aku buat julung-julung kalinya..aku bagi point form jer lah ekk...

- Keter aku rosak masa Isnin lepas raya on the way nk gi keje.
- Berenti tetiba...kena tarik dgn PLUS tow truck ke exit terdekat iaitu Bangi.
- Minyak itam kurang...tapi tak ler abis...kira kurang sket...
- lepas cool down jap...running keter jap...dh kuar bunyik menakutkan (poket) dari enjin.
- Nekad drive back car to Malacca...mechanic dh standby walaupun workshop masih beraya lagi
- Terus tinggalkan keter kat workshop untuk di periksa next weeknya.
- Next weeknyer...berita buruk aku terima..the whole engine blok x leh pakai.... kena cari engine baru.. $$$$$$$$
- Minta tolong club keter carikan.... dapatlaa gak tapi sgt mahal...tp itu yg terbaik boleh dijumpai...
- Sebulan dok lanyak keter hubby...hubby plak pakai keter adik aku si abg ngah... abg ngah plak pakai keter adik ipar yg mmg tak berpakai....
- Lepas Syawal...baru siap keter... tapi now...ada engine oil leaking
nak kena antar service semula the whole day....
masalahnya aku blom ada the whole day yg x pakai keter...
adoiii...

Ha...itulah kisahnya yg menjunamkan segala mood aku....
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink