Assalamualaikum.....
Errr..emm.. ini sebenarnya lempeng. Tapi lempeng gaya orang kampung dolu2. Semata2 tepung, air garam dan hirisan bawang. Memang dah lama teringin nak makan lempeng. Maka buatlah 2 keping. Buat lepas kempunan. Kebetulan ada sambal cili padi dengan ikan bilis tu. Kita pecahkan telur sebiji dalam sambal tu...kasik lemak berkrim dan menambah kolesterol.
Memang nikmat sungguh cakup sambal dengan kepingan lempeng yang dikoyak tu... Yummm...
P/S : Atok..lempeng pon adooo....
adoi lamanya tak makan sejak dah besar ni. letak kelapa sikit mst lagi sedap :)
BalasPadamarwah nenek dulu selalu buat.,..sedapnya .... susah nak masak sbb dok asrama huhuhu
BalasPadampehh, sedapnye...teringin pulak nak makan lempeng yg ibu buat... :)
BalasPadampergh... tetiba rasa nak makan lempeng.... buat bekpes esok la...
BalasPadamdulu mak selalu buat lempeng yang ada tompok2 gula merah tu. suka sangat2.
BalasPadamMOHD NASER.com
dulu kecik kecik suka makan lempeng ni, dpt beli kat kantin skolah, skrg dah besar dah boleh buat sendiri :)
BalasPadamAssalammualaikum Aziela
BalasPadamDah lama tak buat lempeng...sedap cicah sambal...kuah kari ke.teringat masa kecik2 dulu arwah nenek buat lempeng mkn cicah dgn gula je...tupun dah rasa sedap..
wanie : Kalau letak kelapa...memang sedap la wanie... Makan lak time ujan..sejuk2 gitu...perghh...
BalasPadamAzham : Alahai...kalau dekat..akak tolongg hantarkan...
BalasPadameKaTiKah : Kalau mak yang masak, memang lagi memukau... Aura mak tu yang mahal..
BalasPadamiza : ha...jangan tak buat Iza.... nnt kempunan..hehehehe
BalasPadamNasZ : Ha...saya pernah makan lempeng tu..Ishh..mengimbau kenangan betul lah kan..
BalasPadamSusan : Betoolll...sekarang dah besar dah boleh buat sendiri...
BalasPadamMamasya : Cicah sambal tu sampai x boleh nak stop makan. Kalau kari..tu siap carik2kan..rendam terus dalam kuah...makan macam sup..ngeeee...
BalasPadam