Khamis, 22 September 2016

Makan Makan kat Rumah Mommy

Assalamualaikum semua.

Dah lama betul tak bercerita tentang makan2 kan. Meh la selingan sikit entry pasal food. Walhal banyak gila lagi entry yang tertunggak. Raya Aidilfitri pun dok dalam draft lagi. Itu lain kalilah ya... In sha Allah akan mula aktif semula blogging, but slow sikit lah. Dah ada kemudahan sendiri, syukur. Hubby hadiahkan gajet utk berblogging....hehehe. Sayanggg hubby.

So, lets view a few dishes yang kami nikmati di rumah Mommy, mother in law saya. Mommy suka memasak and pandai masak. Kami datang, tinggal hidang dan ngap jer. Bertuah punya menantu kan...hehehe



Antara yang latest ialah udang galah masak lemak cili padi dengan rebung. Udang galah pula, hubby pancing fresh dari Lubuk China. Memang sedap bangat ini buuukkk...



Since udang galah nya ciput sangat, maka kami tambah dengan udang pasar. Mami buat sambal tumis. Aduh mak...sambal udang Mommy memang giler best. Pedas, pekat, masin, masam dan manisnya semua balance. Mostly sought lah kata orang tu.


Jangan tak tau...ada satu hari Mommy masak roti jala sbb saya prnah sebut roti jala makan dengan serawa durian sangatlah sedapnya. Tapi Mommy buat juga kuah kari ayam. Hubby tak boleh teri,a roti jala dngan kuah durian. Dia kata tak matching. Eh...sedap banget okeh...apa yg tak matchingnya. Janjiiiii saya dapat makan...muehehehe.


Yg ni latest dish rasanya. Sayur sup campur, ikan goreng garing rangup-rangup dengan kari ikan style India. Terbaeeekkkkk sangat.

Bila saya nak pandai macam Mommy? Oh, saya ada berpuluh2 alasan. Nak tau? Tak yah la....nanti ada menyampah...hahaha


 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink