Kita dengan hubby walaupun jauh, tapi kami sering berbual. Berbual sampai detail, makan apa lunch, minum air apa dan sebagainya. Kadang2 hubby keluar dengan kawan2nya dan makan di kedai pilihan mereka. Kadang2 bila tak sempat keluar, hubby makan di kantin kilang jer. Ish, lauk2nya memang sedap2 la kan.
Gulai ikan pari
Pajeri nenas
Pucuk manis dan labu masak lemak
Tak pasti pula. Macam ayam masak merah jer
Ikan goreng berlada
Telur masin, ikan goreng, kentang dan akcang tanah bercili, ikan masin goreng bercili.
Sambal belacan
Singgang ikan tongkol
Biasanya kantin di kilang2 memang menunya sedap2. Kilang tak ada kroni. Kalau tak sedap, tak bersih, kontrak dihentikan. Tapi selepas 2 tahun, kenaaaa tukar orang lain. Tapi kadang2 kantin di pejabat2 kerajaan, di sekolah2, dok laaa orang yang sama berpuluh tahun. Menu yang sama, kualiti makanan yang menyedihkan dan kebersihan yang ala kadar. Aduhaiiii.....
.
bab kroni tu yg masalah besar....T__T
BalasPadambestnya masakan dia.. kilang saya dulu alakadar je masakannya..kadang saya boring, bawak bekal.. tapi skang ni opis da takde kafe.. layankan ajelah masakan kedai makan atau bawak bekal sendiri..
BalasPadamtempat keje sy takde kantin...hhee... co kecik je... sedap je nampak lauk...
BalasPadamLabu dengan pucukmanis tu memang sedap. Masalah kroni memang tak leh nak kata apa la kan.
BalasPadamsempat lagi amik gambar lauk pauk tu... heheheh
BalasPadamMemang nampak sedap betul dan baguslah idea tu dua tahun tukar tu.
BalasPadamDan selalunya, harga makanan di kantin kilang adalah murah!
BalasPadamhuhu...kecur air liur tgk sambal belacan tu.mesti power! hihi
BalasPadamsedap-sedapnya lauk kantin tu...
BalasPadam@:: Mrs.Eady :: Menjadikan orang ramai sebagai mangsa
BalasPadam@Rai Ourkizuna Kilang dulu2, orang tak pantau macam sekarang kot
BalasPadam@msredcheesecake Biasanya kilang atau company besar jer yg ada kan
BalasPadam@t.a.t.a Nyampah kenkadang dengan kroni ni
BalasPadam@KakNi Sihat Cantik Hubby saya memang support saya jadi blogger...hehehehehe
BalasPadam@Pizli Mat Wazip Sepatutnya memang macam tu
BalasPadam@Daddy Ziyyad True, sebab itu salah satu benefit kepada pekerja. Operator kilang tak perlu bayar sewa kantin, dan air serta elektrik adalah free. Di tanggung kilang
BalasPadam@Seri Kandi Tanah Jauhar Kannn...saya pun teringin rasanya
BalasPadam@iboo Farahhhh! apa mimpi masuk blog akak? Wahh...tengkiu...tengkiu. Tengah ngidam ke sekarang?
BalasPadameemm.. kat tempat saya orang yang sama sejak 10 tahun lalu.. tapi terbuka untuk staff dari company swasta pun ada kat bangunan saya ni..
BalasPadamsedap jugak lauk kat kilang...nampak sedap..apa nama kilangnya...dulu pernah keje kilang kekadang lauk nan hadoo...
BalasPadamHrga mcmne plan? Boleh bgtau die Kira mcmne?
BalasPadam