Jumaat, 18 Mac 2016

Salmon for Dinner

Assalamualaikum.....



Dinner yang dah lama buat. Pergi Giant, Nampak salmon cantik2. Beli sebungkus ada 4 keeping.

Balik, tabor sea salt, black pepper dengan chili flakes sikiiit jer... Lepas tu goring...hahaha. Bukan bakar sebab rumah mak takder oven.

Goreng dengan api sederhana, minyak sikit,

Sementara tu, rebus potatoes, carrots dan celur brokoli.

Potatoes hancurkan kasar2 dengan campur mayo sesudu, toskan segala sayuran..and siap. Oh, sosnya ialah mayo campur sos cili thai. Sodap eh...


 
Serius...memang sedap. Tak cayer, cuba try...
 
 
 
 
.

8 thoughts..:

Kakcik Nur berkata...

Kakcik belum 'pandai' makan salmon walaupun suami kakcik sangat sukakannya...

babYpose berkata...

Sedapnya Aziela, suka brocoli hijau masak begitu.

Suriaamanda berkata...

tgok gambar ni terus lapar..

Omong Mak Long..... berkata...

Salmon ada banyak khasiatnya terutama zat omega-3 bagus kesihatan mata dan jantung kata doktor yang merawat mata Mak Long. Mesti sedap masakan tu..nengok gambar pun dah rasa sedap air lior..

Yaya Azura berkata...

tak pernah lagi masak salmon yg banyak khasiat ni.
tergoda tengok gambar

Kakzakie Purvit berkata...

Of course kakak percaya sedap:)

Norhayati Mohd Isa berkata...

Tayangan gambar pun dah menyelerakan akak Ziela..
Sejujurnya akak tak pernah mkn ikan salmon ni..
Mcm nak cuba jer..

Tanpa Nama berkata...

Saya tak boleh makan salmon farmed. Sbb makanan pellet fan colouring tu buat saya allergy.
Kalau wild salmon ok..

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink