Friday, July 25, 2014

SELAMAT HARI RAYA AIDLIFITRI. 0-0

Assalamualaikum.....

Walaupun ramai yang dah tak baca blog, tapi saya ingin juga mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua kenalan di alam maya dan juga alam nyata.

- Berhati2 di jalan raya. Dapatkan rehat yang cukup.
- Minum air kosong lebih2 sikit. Maklumlah, rendang ketupat dan segala jenis makanan yang sedap2.
- Berbelanja dengan jimat yer. Maklumlah, lepas raya ni nak sambung hidup juga... hehehehehe
- Jangan lupa rancang perjalanan anda dan pastikan kenderaan anda dalam keadaan yang baik.
- Jangan lupa balik ke opis semula......



Maaf Zahir Batin yer....



.

Thursday, July 24, 2014

Jatuh La Pula...

Assalamualaikum.....

Isnin hari tu, kita dalam perjalanan ke pejabat dari petak parking kereta. Kat opis kami ni, parking kereta jauhh dari opis. Adalah dalam 15 minit jalan kaki, lebih kurang 10 minit kalau lari2 anak. Ha, exercise makcik tetiap hari tau walaupun tak kurus2 juga...

Nak dijadikan cerita, Isnin, biasalah. Hari penat sebab weekend aktiviti penuh di Melaka dan PD. Bawa pula beg yang sarat sampai 3 beg. Bahu kiri kanan, dengan sandang lagi. Perjalanan jalan kaki tu pula macam mengembara kaedahnya. Ada naik bukit, turun tangga, turun bukit, naik bukit balik, naik tangga lagi..baruu sampai opis. Masa nak menurun salah satu bukit dan steps tu, kaki kita yang mendarat di sebelah kanan ni tak stabil.

Terpelecok dik....Terlipat tapak kaki ke atas....

Dah terpelecok, apa lagi..melayangggg badan tersungkur ke tanah. Mujur sempat tahan dengan tangan sebab beg yang kita sandang pun berat bukan main....

Maka melutut la dulu 2-3 minit kat situ. Kaki semua kebas...tak dapat berdiri, tak rasa apa. Lutut, tangan, bahu semua sakit. Kaki tu dah tak payah cakaplah...

Dah alang2 separuh jalan ke opis. Kita teruskan perjalanan dengan dengkot2 tu. Ingatkan nanti sampai opis bolehlah apply flanil. Memang ada jer dalam beg.

Sampai di opis, sapu flanil, pakai stokin...tapi makin berdenyut2 pula.... Lutut bukan main pedih. Selak kain tengok lutut...adoii...berdarah...luka...terkoyak kulit...huhuuuhu. Yang peliknya, kain tak pula koyak...

Kebetulan adik kita datang sebab ada urusan sikit. Teruslah minta dia jadi driver...dia hantar terus balik Melaka. Nak hubby juga...huhuhuhuhu.....

Kat Melaka, pergi klinik...kena la bandage sikit kaki yang bengkak...dapat ubat, dapat mc...kena rehat. Lepas 3 hari, baruuu boleh jalan. Hari ni dah masuk kerja semula...syukur. Tapi memang tak boleh lasak sangat2. Tangan ni pegang penyapu pun boleh jatuh penyapunya. Nak perah kain lap meja pun air menitik2 lagi dari kain....

Lain betul bila dah tua2 ni terjatuh. Semuanya sakit, nak sembuh pun bukan main lambat lagi. Nak raya la pula.... Dugaan sungguh....

Oh yer, ada yang dah cuti untuk balik kampung ke hari ni....?




.
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink