Selasa, 14 Jun 2011

Gempa Bumi Sumatera 14 Jun 2011 : Gegaran Dirasai di Kuala Lumpur

Assalamualaikum.....

Pagi ni, masa kita sedang bersiap2 ke office, memang terasa macam teroleng2. Macam nak tergolek ke kiri dan kanan. Masa tu kita tengah duduk bersila dan sedang membaca. Eishh..takkan kita pening kot. Lepas tu keadaan reda. OKlah. Kita pening kot. Tapi tak lama kemudian, rasa lagi macam tu dan tiba2, botol air mineral kecil yang kosong atas meja pun turut jatuh tergolek. Ok...sah ada gempa bumi. Masuk kereta, dapat dengar news pasal gempa bumi tapi x sempat dengar di mana. Location kita pagi ni, Tingkat 12, Sg. Besi, Kuala Lumpur.


So, macam mana dengan yang lain? Kita dengar di bangunan JPA, Putrajaya semua orang di arahkan keluar.
Ben macam mana? Ok ke?

Bila baca blog Ben, dapat info macam nie.

Gempa Bumi 14 Jun 2011




Satu gempa sederhana bermagnitud 5.5 skala Richter telah berlaku di Sumatera Utara pada pukul 8.08 pagi, 14 Jun 2011. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 1.8 Utara longitud 98.8 Timur. 330 km dari barat daya Klang, Malaysia. " - MET


Jadi memang betul lah.... Sila klik sini untuk maklumat rujukan kita.

Banyak betul kejadian gempa bumi sekarang nie. Bumi sudah merajuk. Mari kita pujuk bumi semula.

6 thoughts..:

Rahmah Ram Ram berkata...

ooo..patutlah ramai orang drive slow sikit hari ni masa saya heading nak ke ofis..jalan macam slow selalunya lancar... mabbe ada yang terperasan dan rasa gegarannya kot.

ainnoraini berkata...

tak perasan la pulak tadi...
mintak2 tak ade ape2 perkara yg tak ingini berlaku...

Aziela berkata...

Rahmah : atau ada yang dengar news dalam kereta kot...

Aziela berkata...

ainnoraini : maybe kat certain area jer kot...lagipun kita kat tempat tinggi tadi...

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

Melaka tak da rasa..heheh...insyaAllah tak da pape berlaku...sebab gegaran ni biasa juga berlaku bila Indonesia kena gempa kan kak

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

huihs...siap tanya Ben 10 dia lg tu....AWAS..nanti jadi gosip plak....hehehehehe....

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink