Isnin, 13 Jun 2011

Nora Elena

Assalamualaikum.....




Kita asalnya menonton drama nie sebab terpengaruh dengan bloggers sekalian juga. Tapi once kita cuba watch, memang menarik. Though, personally in any novel adaptation movie or drama, I'd 10 times prefer reading the novel itself.

Tapi, kita tak dapat follow dari episode satu. So, cari di you tube, nasib baik ada yg sudi uploadkan. Tapi ada gak episode yang skip. Last2, kita marathon cover semua episode yg tertinggal di tonton.com.my jer. Sonangggg citor.. semuoa eh dapek nengok...heheheh

Producer dan team drama nie bagus. Kita puji sebab dia mengaku dan announce bahawa drama nie adaptasi longgar dari novel Kasih Yang Suci. Kita ulang yer.. adaptasi LONGGAR.. Means mereka tidak bersalah sebab mengedit story line atau memendekkan ceritanya. Kalau adaptasi, storyline harus tepat. And, yang bagus, bila penonton membaca novel berdasarkan drama nie, ada berbagai2 persoalan baru yang akan muncul dan mewarnakan lagi cerita itu berdasarkan medium masing2.

So, mcm mana semua? Dah bersedia untuk menghadapi minggu terakhir drama ni? Kesudahannya semakin tiba ke penghujung. Fasten your seatbelts ladies and getlemen...

7 thoughts..:

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

nak kena layan...tapi kalu layan takot over berangan ni..heheh

Nora Shahaira berkata...

tak pernah bc novel dia ...layan aje la citer, bisalah jiwa kekurangan kasih sayang...layan aje la.
komen akak tntg nora tu...nora dah buat, tapi...yaAllah terkadang hilang pegangan kak, mungkin da tiba masa dugaan yg memuncak nak menguji, yg buat nora risau sekarang...rasa yg sepatutnya makin pudar...

Rahmah Ram Ram berkata...

dah nak abis ke? huaa...sekejap aje ye..nak carik buku tak dapat-dapat..menyampah nak kena tunggu sampai tetiap minggu bertandang kedai buku tak pasal-pasal...huhuhuhu

Aziela berkata...

Hawa : Berangan jer hawa. Berangan tu bagus untuk kesihatan minda...hehehehehe

Aziela berkata...

Nora : Layan tv dan baca novel, sometimes boleh top up kasih sayang yg hilang dari dunia nyata. Apa salahnya mencuba kan..hehehehehe. Akak faham perasaan Nora, dan pernah jadi mcm tu. Solutionsnya? Dari diri kita sendiri juga... Penat sungguh jadi wanita nie...

Aziela berkata...

Rahmah : Cik Mah, saya rasa diorang memang purposely soh stop dulu novel sebab nak kasi drama nie habis dulu. Lepas habis, sure berlambak di pasaran.... hehehehehe. Biasalah..marketinggg

Suhami Ahmad berkata...

masa mulo2 atok layan...pastu masuk mingu keduo tak layan sobab selalu balik kojo lambek

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink