Ahad, 3 September 2017

Menu Ayam Kampyng dan Udang Galah di Aidil Adha

Assalam semua.

Saya dah janji nak story menu Aidil Adha kan...

Sebenarnya tak masak apa sangat pun. Habya pergi rumah mak di PD pagi raya dan tengah hari dah balik Melaka ke rumah Mommy pula.

Untuk rumah mak, saya bawa balik rendang ayam kampung saja.
Rendang cili padi ayam kampung

Maaflah gambar gelap. Saya masak malam raya. Rendang ni saya masak style N9 jer. Rendang cili padi. Buat yang mudah2 jer. Blend sana sini sikit...lebur jer dlm kuali. Masuk santan..serai..kerisik n daun kunyit. Siap...


Udang galah masak lemak cili padi.

Untuk rumah mommy, kebetulan hubby dapat pancing udang galah sikit. Tak banyak sangat...so makanlah sama sikit.
Saya masak lemak cili padi campur lobak merah dan kacang panjang. Atas permintaan pemancing udang. Boleh lah...buat buah tangan bila beraya rumah parents and parent in law.

Tak perlu resepilah.... Masak macam tu...semua boleh google dah sekarang. Yang penting ada kelainan sikit untuk kita meraikan Aidil Adha.

Lepas ni bila lagi lah saya boleh update story....huhuhu...

.

1 thoughts..:

Pizli Mat Wazip berkata...

Sedapnya.. Hihi.

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink