Jumaat, 26 September 2008

Perhentian 3rd Day

Today, sepatutnya half day morning, we all buat Team Building session dengan trainers. Tapi tak jadi...tukar time..buat half day petang. So, half day morning, we all continue snorkeling trips. This trip...entirely sekitar Pulau Susu Dara.
Pulau Susu Dara

Kenapa di namakan Pulau Susu Dara? Entahlaaa..aku pun tak tau. Banyak orang kata ada sejarahnya, tapi bila tanya boatmen..diorang semua tak nak cerita. Ada orang kata, kalau nak dapat baby...boleh mandi kat sebuah kolam kat pulau tu..pas tuh minum air kolam tu sikit. Tapi we all tak pergi pun. We all pergi kat pulau yang berhadapan dengan Pulau Susu Dara nie. Tu pasal laa boleh tengok pulau nie dari jauh jer.

Anyway...seronok snorkeling kat sini. Cuma aku tak baper syok...maybe sebab pagi tu sebelum naik bot..we all breakfast heavy. Aku plak..disebabkan malam sebelumnya tak makan...maka kebuluran laa.. Menu, mee goreng ngan kuey tiaw goreng panas2. Siap ada udang besar2, sotong bergelung2 kat dalam mee tu. Pergh...sodappp. Tapi..bila masuk air, nak snorkel..mula laa perut rasa mual semacam jer..sebab dah kekenyangan. Kepala pening. Bila snorkel lama sikit jer...dah rasa mcm lemas...sampai air semua masuk gogles. Aku nak follow kengkawan...tapi tak leh...sebab trainer team building tuh dok guard aku kaw-kaw..takut lemas laa konon. Trainers we all semua navy and commandos...so diorang nie lasak la... SAlah sorang tu, baru patah kaki...kena langgar keter. Tapi dia naik gak pelampung...follow aku. Nie la...gambar entah saper snap ntah...dia pegang life jacket aku.....sambil2 aku snorkel. Ishh...rimass....




Anyway...tengkiu yer trainer...sebab amik berat ( alaa...itu pun sebab aku HR...dia kena amik berat...kok tak kang..next year aku carik trainer lain ).

Enjoy lepak kat beach. Paling aku suka, ada satu gambar gelagat jantan2 company aku. Macam sangat fun tengok diorang free and easy. Semua jenis status manusia ada kat sini. Yang bapak ke..atuk ke..semua jadik mcm bebudak kecik balik.


Lepas snorkeling, semua balik chalet. Rehat, salin baju and lunch kat cafe. Mcm biasa...lunch Cocohut memang superbbb. Sampai tak terabis-abis makan. Yummy sesangat. Ada chinese aku baca blog diorang..diorang kata tak best..sebab pedas. Tapi we all semuaaaa perut melayu...memang dah perfect sangat laa dengan citarasa we all. Lepas makan, balik bilik, solat and bersedia untuk Team Building Session. Best...sebab Team Building nie, sangat relax. Buat telematch jer semua. Tapi menjerit2 jugaklaa among each other...mcm biasa laa kan...nak kutip markah. Paling aku suka, game nama Langkah Dadu. Bila kena backward..semua langkah kecik2 jer. Tapi bila dapat move forwarddd...ha..u all tengoklaa sendiri gambar nie :



Yang belakang2 tu..tengah tunggu turn nak melangkah laa kan....apa lagi. Tapi group aku menang woo....yes..yes...

Abis tu, we all amik gambar reramai..standard laa kan. Lepas tu, kebetulan hari tu..birthday one of the staffs. He is a biiggg, talll guy. Tapi bebudak nie semua pakat angkat dia reramai...humban dia dalam laut. Meriah sungguh. Mat Salleh pun tersengih2 tengok we all.

Malam plak..mcm biasa aa...BBQ session dengan karaoke session. Best..makanan memang tak abis...every table ada leftovers. Kenyang sehhh... Lepas tu berkaraoke sampai ke kol 2 pagi. Aku dah lama kiok dah...Midnite jer aku dah chow. Penat wooo.

So, abis laa story for the 3rd day.







0 thoughts..:

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink