Isnin, 20 Oktober 2008

Tragedi Raya - Part 3

Seterusnya, pada hari raya ke-2..nenek aku sakit perut yang amat. So, pakcik makcik aku semua ada..diorang bwk gie klinik. Kencing kotor...x cukup minum plain water. So, dia rehat kat umah.
Tapi..next weeknyer...arie rabu..dia sakit perut lagi..siap sesak nafas. Mak aku and adik beradiknyer bwk terus ke spital PD. Dia nyer urine sudah ada darah. Mlm tu jugak aku kelam kabut balik PD. Terus bwk beg baju...sbb aku berniat nak tido kat spital dgn dia.... So..mlm tu...walaupun makcik aku kata nak tido spital..aku soh dia balik....biar aku tunggu. Aku tunggu laa kat spital...tido atas simen..lapik kain batik..berbantalkan beg baju aku. Sbb nyer..kerusi malas spital dah fully used. Esoknyer..ding dong sana sini...we all adik beradik transferkan ke spital Pantai Melaka walaupun pakcik makcik yg lain x setuju. Alasan diorang sebab jauh nak jaga susah. Tp sbb nak yg the best utk nenek...we all adik beradik transferkan gak. Buat test..ct scan ngan ultra sound...specialist kata kidney clear. Tp dia notice jantung nenek ada problem. So..refer pd cardiologist pulak. Memang sah ada problem ngan injap jantung nenek. So..warded for about 3 days kat situ. In which aku adik beradik jer yang jaga siang malam...termasuklaa parents aku tunggu satu malam. Discharge arie jumaat. Lega.

Sabtu..aku plak start batuk2 selsema. Gie klinik kol 5 pagi...sbb sakit tekat yg amat..x leh tido dah. Antibiotik 1 round. Ahad..demam makin teruk. Isnin, aku lemah longlai..suara pun ilang terus. Antibiotik another round, other type with different clinic..diff doc. And...sampailaaa arie nie..aku masih batuk...masih flu dan demam on and off. Adik aku soh gi test blood takut ada denggi. Tp aku rasa tak der laaa..... Malas laa nak gi spital..nak test blood pulak. Tp..kalau ada, paling2 pun lepak spital jer kan. Nanti x der laa laki aku boleh buli aku macam2 lagi..soh wat air...ajak jalan2...ajak shopping2.....heheheheh ( nak ngelat jer aku kan.. ). Alaa..bukan apa...bila demam tu kan..kita nak rest jer...nak lay down jer....x nak gi mana2.....tapi aku demam sama jer..x der rest pun. Basuh kain gak ber round2...kuar jer ke hulu kehilir...( sbb nak beli food..hehehe )...kena gak kemas rumah sesikit kan...kena gak siapkan makan pakai laki n anak. Ermm....x berat pun...benda biasa. Tp kalau x demam ok laa kan...ini demam...huhuhuhuhuh ( ngengada nyer aku kann... ).

So...sampai arie nie lah demam nyer. Sajer jer nak manja2 ngan kengkawan.....heheheheh

0 thoughts..:

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink