Rabu, 20 Mei 2009

2nd Trip Bangkok

Haa....Baya and Darlene knew that I went to Bangkok for the 2nd time. This time, without Adam and it's a very short trip, 2D1N only. Following from the previous postings, I managed to snap a few pics in SomBoon....


Ini namanya, Steam Seabass. Sorryla..dah nampak tulang, baru tingat nak amik gambor. Punyalaa kebuluran masa tu.....



Ini pula, Garlic Prawn. Memula aku ingat dia goreng, rupa2nya kukus dengan garlic and oyster sauce.

Tom Yam Goong....a compulsory dish....memang meletupss...pedass..Kira kalau makan gelojoh sikit, memang sampai ke dalam idung la tersedak.


Ha....inilah signature dish dia....Curry Crab. Tak tau laa dia masak cemana. Bukan apa pun...serbuk kari...ketam, daun bawang, ada telur ngan campur sos sikit. Tapi dia punya lemak berkrim tu....perrghhhh...cair bebbbb.....
Last but not least.....



Ini desert for this time. Mango. Tapi dia punyer manis...memang aku blom pernah jumpa lagi laa kat sini rasanya....memang unforgettable....

Ok..nie jer entry aku. Bagi gambar yg aku x jumpa masa 1st trip dulu. Ok laa kan...next time ada free lagi..aku tambah entry lagi haaa.....

1 thoughts..:

baya berkata...

punya lama p baru nak citer...tapi citer pasai makan je hihihihi...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink