Jumaat, 29 Mei 2009

Aku Konpius....

Pagi tadi..masa aku tgh bersiap2 nak pegi keje...tengah gosok2 baju, tetiba tepon aku bunyik. Nombor yang tak kenal. Tetiba dengar sore boy itu dalam tepon..

Nangis2 dia cakap : Maamaaa....abang sakit peruuutt...
Aku culture shock kejap.. Aik..mcmmm sore anak aku. Adam ke? Aku tembak jer tanya : Kat mana nie? Pakai tepon saper nie?
Dia kata : Kat skolah. Pakai tepon ustazah. Ustazah kata tepon mama...mama balik laa amik abang kat skolah....
Aku dah panik..Anak aku sakitt....!!!
" Abg tunggu, nnt mama tepon atuk soh amik kat skolah ". Dia pun hang up sambil nangis2 tu.

Aku call kampung...x der org jawab. Banyak kali. Aku dah panik. Dgn baju kurung yang separuh bergosok...aku cepat2 kuar rumah...konon nak rushing amik dia kat skolah. Ingatkan nanti call boss..kata EL. Tapi baru masuk keter, bapak ku tepon. Lepas dgr citer..dia gelak2. Dia kata pg tadi anak aku x nak gie skolah...pening la..apa la. Yer la kan..arie nie last day skolah..sok dah cuti. Ramai budak dh x gie skolah. Pas tu plak..mlm td dia tido kol 12 sbb ikut gi umah Tok Cu dia..sbb ikut mak aku gi rewang. Dgr citer..dia ikut naik lori gi amik khemah bagai. Tu pasal laa dia x nak skolah. And aku rasa...mmg dia x cukup tido..so dia pening and ada sikit nausea la kot. Emosi pun x stabil..maklumlaa..x cukup tido. And maybe juga kurang kasih sayang dari aku..iskk..iskk..iskk...cedihnyer....

At the end..aku call bali cikgu dia..ckp kitorang x amik dia. Sbb arie nie jumaat...skolah balik cepat. Biarlah dia kat skolah...at least ada juga yang dia blajar nnt walaupun sikit.

Aku zalim sangat ke...?

2 thoughts..:

nizamje berkata...

Nope...

Aziela berkata...

Tapirasa macam zalim...huhuhuu...sedihnyer....

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink