Jumaat, 19 November 2010

Gastrik

Yer...sesaper yang tak tau apa itu gastrik.... sila tanya encik gugel yer. Tapi aku dan rakan2 memang berjiran dengan encik gastrik nie. Bila en gastrik nie datang melawat, adalah sangat tersiksanya ruang perut kita kan. Kalau sekadar drop by jer tu..ok lagi. Makan actal ke..gaviscon ker... 2-3 kali sehari..esok nya dia angkat kaki pelan2. Tapi kalau en gastrik datang, lepas tu dia seronok sbb ruang perut kita sangat selesa untuk dia stay, dia akan stay lama2 sampai ke memberi kesan kepada bahagian2 lain dalam rumah tubuh badan kita nie. Aku demam mengigil2 masa raya, asalnya sebab dikunjungi oleh en gastrik nie lah. Salah aku juga..sebab tak halau dia cepat2. Konon baik hati....buat cara soft la.... control makan saja. Tapi gagal. Dia sangat seronok berada disini. Makanya esok kalau dia masih berdegil...aku terpaksa guna weapon paling ganas iaitu : amik injection kat klinik.. hah...tunggulahhh.....

0 thoughts..:

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink