Isnin, 9 Jun 2008

Besday Adam

Hari nie besday Adam....

Memula plan tahun nie tak nak celebrate sangat untuk dia. Budget lari teruk giler babas tahun nie. Entah mcm mana pulak...baru perasan...road tax keter aku ngan laki aku mati dekat2 tarikh yang sama..selang beberapa hari jer. Teruk sangat-sangat. Dah ler tu...tahun lepas...ujung tahun laa..aku ada kena saman ngan polis Alor Gajah. Udah jadik black list laa pulak keter tu. Bengang giler. Masa tu...drive malam..nak balik umah melaka...mcm biasa la...sekali quniey call....masa tu berenti kat traffic lite..keter aku depan sekali. Terus laa bg signal...nak berenti tepi jalan lepas traffic lite...elok aku bagi signal...itu pajero peronda polis pun dari belakang menyinarkan cahaya warna warni dari bumbung dia disertai dengan irama merdu neeeee....nongggggg.....neee...nonggg.... Argghh...bengang giler masa kena sain autograph....padahal dah puas explain..merayu bagai nak rak..offer nak 'settle' .....semua tak makan sbb polis tu kata ( boss dia ada..tak leh settle ) . Ceisss..... Sebulan lepas tu aku amik cuti...gi balai polis...nak bayar saman kat melaka. Tapi, polis kat kaunter tu ckp...tak leh bayau...sbb tak masuk sistem lagi... Alaaa...lambat2 pun tak per....takder hal laaa....ok laa...no problem laaa.....So aku rilek la. Tak pasal2 keter plak kena black list....eiiiii geram tolllll..

Anyway....disebabkan itu semua...maka aku kensel buat party utk Adam. Tapi dah beli present utk dia. Aku plan, nanti nak bawak parents jenjalan gi Pantai Timur.....ngan adik2 and adik2 ipar...pas tuh wat grand sket celebration kat hotel. But at the meantime....low profile dulu laaa. So..inform kat Adam : Mama tak buat besday tau thn nie, mama bagi present jer.
Adam : Tapi ada kek kan..?
Aku : Takder...ada present jer.
Adam : Present apa?
Aku : Surprise.

Ok..dia diam..walaupun agak moncong sedikit. Esoknyer...
Adam: Mama...nanti panggil kawan2 datang masa besday boleh?
Aku : Kan mama kata tak buat.
Adam...ooo..lupa pulak.

Esoknya lagi :
Adam : Mama...tak ada tiup2 lilin langsung ke?
Aku : Memang laa tak ada....mama bagi present jer.
Adam : Alaaaaaa....( sambil moncong )
Aku : Tapi ada present nanti...
Adam : Oooo...oklah ( muka sedih sket )

Maka pada ptg hari yang sama ( semalam ler ), aku x sampai hati plak. Kebetulan dah ada kat PD....pas tuh Adam kuar..ikut papa dia ngan pak ngah2 dia gi mancing. Aku pun start engine keter...carik kek gambar otromen, pas tuh beli rojak pasembor. Balik...mak aku goreng kuey tiaw favourite Adam, goreng berbagai jenis keropok...buat air sarsi. Ngam2 Maghrib, dia sampai umah..aku terus mandikan n pakaikan baju cantik. Dia tanya nak gie mana pakai baju cantik? Aku kata tak gie mana2. Tapi muka dia confuse giler.
Pas tuh..tetiba makcik2 aku dtg....cousin2 yang lain dtg....pas tuh baru Adam perasan...kat dining hall...atas table..dah siap mangkuk..pinggan ngan kotak kek. Meloncat2 dia ....bukan main happy lagi....heheheheh.

So, senanglah hati aku tido sebagai seorang ibu.....heheheh.

To Adam :
I love you sooo much. Mama sayang Abang tau. Jangan lupa yang Mama sayang Abang sampai bila-bila pun. Apa yang Mama buat nie...semua untuk Abang. Mama susah ke, mama sakit ke, mama sedih ke, semua untuk Abang happy.

0 thoughts..:

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink