Isnin, 9 Jun 2008

Internet in Office

Tau tak....

Lepas nie kan...management company nak disconnect internet connection untuk semua staff. Only managers jer yang boleh access....hehehhe. Maklumlaaa...ramai sangat yang salah guna. Contohnya aku....kadang2 time bosan giler.....buat blog kan....walaupun keje tgh banyak. Abis...nak wat cemana..ada kemudahan.....pas tuh...kalau wat keje tanpa mood...nanti kualiti kurang....

Pas tuh...yang buat tak best nie...ada laaa a few staff yang sangat asyik masyuk ngan internet sampai tak siap keje....sampai timbul isu performance ke HR....disebabkan asyik sangat dgn internet. Abis satu company kena. Pas tuh...ada laaa pulak...salah sorang manager kat company nie...yang sangat sukaaaa belek firewall server company...semata2 nak trace...staff semua gi website apa...borak apa dalam chatting YM.....sampaikan ada masa-masanya...dia boleh print out lagi segala conversation staff dalam YM. Pas tuh...tunjuk kat management...saper yang kutuk bossess...saper yang ngelat keje...saper yang hipokrit..... Walaupun dah delete archive YM....tapi sbb network centralized....maka memang sangat boleh trace la. Masalahnya...dia suka sangat godek pc staff....yer laaa kan..pc company.....tapi yang sampai nak baca personal conversation tu napa pulak? Eiii...tak paham..tak paham. So, elok laaa potong internet...tak yah laa dia nak baca pasal cerita2 dalam kain orang lain lagi dah. Lepas nie...aku berazam...by next year...aku mesti dah ada lap top aku sendiri ( tak moh yang share ngan husband) ...yang siap ngan segala punca internet connections. Ha....padan muka aku...hahahahhaha......

Doakan aku yer kawan-kawan sekalian.

1 thoughts..:

Dalin berkata...

owh aku menyokong penuh ko nak beli laptop tu long. beli la...maxis broadband tu langgan lebih sket ok..amik 2 ke, bagi aku satu.

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink