Jumaat, 29 Mei 2009

Aku Konpius....

Pagi tadi..masa aku tgh bersiap2 nak pegi keje...tengah gosok2 baju, tetiba tepon aku bunyik. Nombor yang tak kenal. Tetiba dengar sore boy itu dalam tepon..

Nangis2 dia cakap : Maamaaa....abang sakit peruuutt...
Aku culture shock kejap.. Aik..mcmmm sore anak aku. Adam ke? Aku tembak jer tanya : Kat mana nie? Pakai tepon saper nie?
Dia kata : Kat skolah. Pakai tepon ustazah. Ustazah kata tepon mama...mama balik laa amik abang kat skolah....
Aku dah panik..Anak aku sakitt....!!!
" Abg tunggu, nnt mama tepon atuk soh amik kat skolah ". Dia pun hang up sambil nangis2 tu.

Aku call kampung...x der org jawab. Banyak kali. Aku dah panik. Dgn baju kurung yang separuh bergosok...aku cepat2 kuar rumah...konon nak rushing amik dia kat skolah. Ingatkan nanti call boss..kata EL. Tapi baru masuk keter, bapak ku tepon. Lepas dgr citer..dia gelak2. Dia kata pg tadi anak aku x nak gie skolah...pening la..apa la. Yer la kan..arie nie last day skolah..sok dah cuti. Ramai budak dh x gie skolah. Pas tu plak..mlm td dia tido kol 12 sbb ikut gi umah Tok Cu dia..sbb ikut mak aku gi rewang. Dgr citer..dia ikut naik lori gi amik khemah bagai. Tu pasal laa dia x nak skolah. And aku rasa...mmg dia x cukup tido..so dia pening and ada sikit nausea la kot. Emosi pun x stabil..maklumlaa..x cukup tido. And maybe juga kurang kasih sayang dari aku..iskk..iskk..iskk...cedihnyer....

At the end..aku call bali cikgu dia..ckp kitorang x amik dia. Sbb arie nie jumaat...skolah balik cepat. Biarlah dia kat skolah...at least ada juga yang dia blajar nnt walaupun sikit.

Aku zalim sangat ke...?

Isnin, 25 Mei 2009

All The Bezzzttt My Dear Friend......


Hari nie, hati sangat sayu....

Hari nie, aku rasa sangat terharu.....

Hari nie, aku rasa sangat geram.....

Hari nie, aku pasrah.....

Hari nie, aku redha....


Salah sorang best friend aku...yang aku start kenal sejak dari hari pertama aku keje kat sini...yang melalui segala suka dan duka bersama...personal atau kerja sama jer, yang menjadi panduan dan rujukan aku selama-lamanya ini akhirnya akan mengorak langkah baru dan menapak keluar daripada gelungan company kami.



Yer...Ita resign, 24 hours notice. Dan sebab musabab resign itu adalah kerana ingin memperjuangkan hak hakikinya. Aku setuju dengan tindakan dia. Tak sedikit pun aku bantah. Sebab aku yakin dia dah buat segala yang perlu untuk mempertimbangkannya....



Pergilah Ita....kami restukan....

Yang pasti..segala kenangan pahit, manis, kenyang, lapar....semuanya akan terpahat abadi.

Yang pasti...hari ini bukanlah pengakhiran untuk sebuah persahabatan....

Yang pasti.....aku sentiasa mendoakan segala kebahagiaan dan kegembiraan yang mutlak untuk seorang wanita tabah yang bernama ETHA.....

AMEEEENNNNN.......

Jumaat, 22 Mei 2009

H1N1 Virus

Baru-baru nie, Adam demam. Adam demam adalah perkara panic biasa yang berlaku dalam family we all. Sebabnya Adam ada tonsilitis... so memang amat mudah demam. Masalahnya hero ku itu tak pandai langsungggg berpantang. Antara pantang-pantang yang dia kena ikut ialah : No ais, no ice-cream, no air berkarbonat, tak leh tido and idup dalam aircond, tak leh tido atas lantai, tak leh main tengah panas and tak leh berendam lelama sangat. Masalahnya...itu semuaaaa benda2 feveret dia. Maka pada minggu lepas, dia pun di kunjungi oleh Encik Demam itu. Dan masa pergi klinik, dia menangis-nangis hiba di depan doktor.

Doktor : Kenapa nangis..? Sedih ker?
Adam : ( angguk...angguk..anggukk dan nangis )
Aku : Doktor, dia sebenarnya takut terkena virus H1N1.
Doktor : ( Tergelak besar sambil geleng-geleng ) Jangan takut. Itu orang lain yang kena. Awak ada pergi Amerika?
Adam : ( Geleng-geleng )
Doktor : Mexico?
Adam : ( Geleng-geleng )
Doktor : Ha..apa yang awak nak takutkan. Thailand ada pergi?
Adam : MAMAAAAA!!!!!!! ( Meraung dengan tangis hiba...)
Doktor : Alamak...!!

Yer, anak aku mengikuti perkembangan semasa disebabkan dia terpaksa menonton berita setiap malam bersama atuk dan neneknya....

Sekian terima kasih

Rabu, 20 Mei 2009

2nd Trip Bangkok

Haa....Baya and Darlene knew that I went to Bangkok for the 2nd time. This time, without Adam and it's a very short trip, 2D1N only. Following from the previous postings, I managed to snap a few pics in SomBoon....


Ini namanya, Steam Seabass. Sorryla..dah nampak tulang, baru tingat nak amik gambor. Punyalaa kebuluran masa tu.....



Ini pula, Garlic Prawn. Memula aku ingat dia goreng, rupa2nya kukus dengan garlic and oyster sauce.

Tom Yam Goong....a compulsory dish....memang meletupss...pedass..Kira kalau makan gelojoh sikit, memang sampai ke dalam idung la tersedak.


Ha....inilah signature dish dia....Curry Crab. Tak tau laa dia masak cemana. Bukan apa pun...serbuk kari...ketam, daun bawang, ada telur ngan campur sos sikit. Tapi dia punya lemak berkrim tu....perrghhhh...cair bebbbb.....
Last but not least.....



Ini desert for this time. Mango. Tapi dia punyer manis...memang aku blom pernah jumpa lagi laa kat sini rasanya....memang unforgettable....

Ok..nie jer entry aku. Bagi gambar yg aku x jumpa masa 1st trip dulu. Ok laa kan...next time ada free lagi..aku tambah entry lagi haaa.....

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink