Selasa, 28 Disember 2010

Intvw Trip to Kuantan - Day 2



Assalamualaikum friends....

How u guys are doing today? My weather kat sini a bit gloomy and hujan sekejap2 tadi. Tak best kan bila rasa mcm nie. Lets talk about this trip lagi. Ada yang dh boring ekkk? Apo nak buek kan.... Blog nie... akooo yg punyaa..!!! Ha ha ha....


The next day tu kan... we all jalan2 lagi.... cari tenpat interview kat mana and pusing2 sekitar kuantan lagi. Yang paling dekat dengan hotel masa tu Black Stone Beach atau Pantai Batu Hitam. Bila pergi situ, obviously why it was been given that name. Tengoklah pic nie. Memang batu2 dia sumer kaler hitam.
Hari tu pulak memang mendung. Utk pengetahuan, gambar nie diambil, dalam pukul 2 petang. Hujan renyai2 lagi masa nie.
So, pusinhg merata2, perut pun lapar. Tak ingat laa nampak kat blog mana, tapi ada satu blog nie recommend makan Nasi Arab Pak Lim. Lupa plak nak amik gambar kedai. Dah lapar sangat. Tapi kedai nie kat Jalan Beserah, selepas simpang masuk ke Bukit Sekilau dan Galing Kem. We tried order satu talam. Hahah... baruu ada feel makan macam orang Arab daa. Satu talam nie..nampak jer macam banyak, tapi memang portion untuk 3 orang makan. Ok laa..just nice. Kari kambing best...tapi tomyam dia superb laa... yummmmm . Sila jamu mata yer.
Dh makan nasi setalam, kenalah pegi burn calorie. Adam sibuk laa nak pergi Teluk Chempedak. So, off we go to Telok Chempedak. Orang ramai.... agaknya kalau betul2 dah start cuti skolah mesti gila ramai kan. Ada walkway macam wooden bridge kat tepi lereng bukit tu sampai ke the other side of the bukit punya beach. Jauh gak perjalanannya. Perjalanan kat bridge tu...ok laa...something different. Macam jalan atas laut...atas batu2 besar and disambut oleh monyet2. We all berhenti kat pondok nie untuk menikmati pemandangan sea view. Monyet nie pandanggg jer we all dengan sayu. So, hubby pun dengan nakalnya bagi air tin yang baru diminum separuh pada monyet tu. Dengan cekap dia ambil ( ambil ok...bukan rampas!), buang straw, terus teguk macam nie ha. Funny... we all tergelak2. Orang2 yang lalu lalang pun gelak2 juga.



Dah penat melayan monyet2 nie, we all balik la hotel. Rehat2 kejap...bergurau senda anak beranak dalam bilik tu. Lepas Maghrib jer mula laa si Adam menuntut nak main game kat game room hotel. Malas betul nak melayan game2 nie. Aku kata lepas semayang.... mula la dia paksa aku semayang cepat2. Adoi laaa..... Memang betul2 punya dia spend malam tu utk game. Dia dh siap2 bwk duit dia sendiri rupanya...sbb nak main game puas2. Dapat pulak a few friends yang age macam dia... apa lagi..dah x ingat lapar la. Bila papa dia datang ajak makan, bukan main beratttt lagi bontot dia nak angkat daripada kerusi game tu.

Hujan2...rasa macam nak santai2 jer. So, decided utk makan kat restaoren hotel jer. Jengah2 buffet spread..mcm tak berapa menyelerakan. Walaupun ada BBQ options, tapi mcm tak menarik. Maybe because we were too tired, tak berapa berselera untuk makan. So, hubby kata order ala carte jer. Inilah yang we all makan.


Haip... apa-apa pun..sebelum makan baca doa dulu. Adam baca dengan bersungguh2 dah tu.


Hubby punya order. Aku rasa benda nie sirloin steak la. Hehhe..tak ingat. Tapi we prefer DE Palma Ampang punya lagi. Taste and portion better...hehehehhe



Ini Adam. Order Pizza jer dia. Aku takut dia x kenyang. Sekali nengok mak aii...banyak plak portion pizza utk sorang nie. Siap tapau bawak balik bilik. Tak larat nak habis.


Ini aku...cam biasalah. Nasi goreng kampung. Hubby cukup nyampah kalau aku order nasi goreng kat hotel. Dia kata kalau stakat nasi goreng..kedai lain pun banyak. Tapi aku nak jugak..nak jugakk...!!! Ok la jugak.... excellently delicious tu tak la... tapi ok la...

Masa nak tido tu, berdoala agar esok cerah dan tak hujan. Esoknya hubby nak interview.


0 thoughts..:

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink