Isnin, 24 November 2014

Alas Perut

Assalamualaikum.....

Teramatlah sibuknya bila kerja di opis Bangsar ni. Blog terabai sikit sebab weekend pun kerja. Otak dah tepu. Jiwa dan minda sangat stress dan akhirnya organ2 tubuh pun tak mampu menahan. Masa ni lah macam2 benda nak sakit. Lutut yang koyak ligamen pun bengkak macam tampal bola sepak plastik yang budak kecik main tu kat lutut ni...sakitnya...Allah sajalah yang tahu macam mana siksa nak memaksa diri meneruskan langkah,

Hari ni..demam pula...

Kepala ni jangan cakaplah. Entah buah pinggang mampu proses ke tidak saban hari asyik menelan paracetamol berbagai2 miligram dek sakit kepala yang melampau,

Tambahan lagi, keputusan UPSR Adam akan keluar lusa. Tak mampu nak berharap. Ini masanya untuk redha dan bersyukur. Tak kisahlah apa saja keputusannya. Adam pun stress sangat tahun ni. Biarlah...UPSR bukanlah penentu untuk ke syurga.

Walaubagaimanapun....

Yer, saya sangat stress. Lunch biasanya memang tak sempat nak keluar. Maka kena bijak beli heavy breakfast atau bawa bekal sekiranya masih terdaya untuk memasak di malam hari. Kalau tidak....ni, dalam gambar kat bawah ni....


Air milo, rendam biskut kering.....


Jadilah...buat alas perut, 

Allah, berikanku kekuatan mengharungi segala dugaan...

Ya Rabbi, permudahkanlah urusanku....

Amiin....


.



.

11 thoughts..:

Kakzakie berkata...

Kena cari alternatif lain Ziela jgn selalu sgt telan paracetamol...

Farah Waheda Wahid berkata...

get well soon kakak...

Daddy Ziyyad berkata...

Aminnnnn..
Moga Allah permudahkan urusan akak...

Dan moga Adam cemerlang..apa jua keputusannya, Adam dah cuba yg terbaik...:)

Acik Erna berkata...

Acik pun suka rendam biskut macam tu.tapi acik kena rajin sikit buat bubur..sebab suka rendam dalam bubur pas tu makan..sedap

Shamsiah Abdul Rahman berkata...

Insya'Allah.. semoga Allah beri yg terbaik buat kalian.

Sini baru nak masuk musim sejuk.. milo panas cicah biskut.. bkn setakat alas perut.. tapi blh bawak kenyang sampai ke meal time.

Sukma Haron berkata...

Hope pulih seperti sediakala

Zefa NorAsmara berkata...

Kak, jaga diri ya. Semoga kak Azie kembali sihat. Betul ckp kak zakie, jgn amalkan selalu paracetamol tu kak. Semoga dipermudahkan semuanya dan semoga Adam dpt keputusan yg terbaik..

aby berkata...

salam ziela ..
moga cepat semboh dari demam ..
kita terima jer apa jua keputusan yg anak kita dapat nnti

Dr Singa berkata...

rendam kopi pekat pun sedap!!!!!

aizamia3 berkata...

Moga Adam mendapat keputusan yang cemerlang, masih jauh lagi perjalanan Adam.. ;)

Moga akak cepat sembuh dan moga urusan akak dipermudahkanNYA.

NzA berkata...

semoga Allah permudahkan urusan aziela...amiin..
akak pn sgt2 berdebar2 ni...walaupun xde ank ambil UPSR tapi ank2 didik mcm ank sndiri ...gud luck adam....terima segala keputusan dgn tenang ye....perjalanan masih jauh lagi....

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink