Jumaat, 6 Februari 2015

Pulut Kuning Niat Nenek

Assalamualaikum.....

Ini adalah hidangan dari mak saya yang gembira kerana Adam diterima ke MRSM. Minggu lepas dah bawa ke pejabat. Makan ramai2. Pulut kuning saja dengan rendang ayam dan rendang daging. Ada juga sambal tumis ikan bilis. Bawa untuk sarapan pagi.


Alhamdulillah, dah selamat daftarkan Adam Rabu lepas. Tapi dia demam pula. Tadi Bonda Home-roomnya call untuk saya bawa Adam pulang weekend ni. Dah jumpa doktor semalam, dah makan ubat, tapi masih belum kebah. Allah....baruu jer masuk 3 hari, dah demam pula. Culture shock la agaknya. Tapi dia call malam tadi, katanya dia ok dah. Maybe pihak sekolah bimbang agaknya. Lagipun, minggu orientasi berakhir esok tengah hari, jadi agak cukup lah kot yang telah diterima setakat ni.

Hari ni panas terik di KL kan...?

.

12 thoughts..:

Acik Erna berkata...

Di seremban pun panas terik jugak Aziela.
Cepat baik ye Adam.

trah zain berkata...

waaa.. tahniah.. ^_^
harini mmg pnas btol kt KL T.T

Cik Puan Rann berkata...

Tahniah adam....dapat masuk MRSM

Kakcik Nur berkata...

Kat rumah kakcik ada banyak pulut - enatah bila nak bertukar 'wajah'nya pulut tu... ;-)

aizamia3 berkata...

eemm.. panas, petang/malam nanti hujan..

Kakzakie berkata...

Culture-shock itu kemungkinan sikit tapi sekarang musim anak-anak demamlah Ziela. Sebab panas berdenting dah tu hujan bukan main juga...

Harap Adam oklah tak ada home-sick macam anak kakak dulu. Sampai kakak yg menangis sama - gelihati kalau ingat.

idzwa kamaruddin berkata...

alahai kak..terliur pulak..sb dah lama tak mkn pulut kuning..

HASRUL HASSAN berkata...

Hmmm kat tempat saya ni (Penang) pun panas terik. Baru ni adik ipar datang umah siap demam2 lagi ... last jangkit kat wife, skarang saya pun dah mula sakit tekak ...

Dah baca?
Jom Aktifkan MyKad

elly nadyra berkata...

ahah cuaca panas lately ni
saya pun dah berminggu flu tak redha2
dan sesekali batuk

eh adam masuk mrsm ye, tahniah
kesiannya demam
kak
pulut kuning tu favourite saya tau

lieyalatif berkata...

oooo adam dpt mrsm kak yek...lambat lieya tau..sori kak ye...ni la jadinye kalo on off bw heheheeh...

keputusan upsr adam semua A..mesti semua full mark 100 tu kak ...sebab tu dpt masuk mrsm...skrang ni nak masuk mrsm bukan senang...byk persaingan ...tahniah adam....tahniah akak punye anak yg bijak...

Sukma Haron berkata...

Melaka dah sebulan lebih tak hujan....panas berangin....

adianiez AIDA berkata...

aida tak brape reti buat pulut kuning.
tapi suka giler makan :)

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink