Khamis, 3 Disember 2015

HFM Akibat Meng'Udang'

Assalamualaikum.....

Hubby dah kembali kemaruk mengudang sebulan dua ni. Ada pergi kolam...tapi dia and the geng lebih suka naik bot. Kadang2 konvoi 3 bot..kadang2 sebuah saja. Lokasinya ialah Sg Timun di Lubok China. Sungai yg terkenal dgn buayanya.
Kadang2 beratur buaya kalau terrsampai ke sarangnya. Kadang2 buaya tu yang berenang santai sebelah bot mereka. Ada yang besar..tp banyak yg kecil.

Entah kenapa, balik dr mengudang dgn menge'bot' Ahad lepas, dia nampak sgt letih. Petangnya tiba2 demam panas. Esoknya Isnin..dia pergi kerja walau tekak sakit, badan sakit. Selasa, tangan dah tak boleh genggam sbb bengkak bengkik. Rabu semlm, MC lah sbb tapak kaki pun sama. Nak berpijak pun tak boleh. Sakit yg amat.


Mula2 dia ingat chicken pox. Tapi kat bahagian lain tak ada. Memang hanya di tapak tangan, tapak kaki, dlm mulut, tekak dan dalam hidung saja. Saya yg penoreh getah ni dah suspect HFM disease...dpt dr pak buaya kot..hehehe.

Dan ya...sekarang pada jam hampir pukul 2 pagi, saya masih di emergency dept hospital. Admision...bilik isolation. Nnt takut berjangkit. Aduhai...dugaan sungguh.

Doakan saya bertahan untuk menyempurnakan tanggungjawab saya menjaga suami saya...


.

4 thoughts..:

Daddy Ziyyad berkata...

Yup, looks like HFMD.

Moga suami akak cepat sembuh, dan akak diberi kekuatan utk jaga dia.

SO betul lah kata org " sungai yg banyak udang, mmg banyak buaya".

Aziela berkata...

DZ : Teue HFMD. Ramai juga yg senyum2 kambing sbb biasanya utk children. Ini, dhtua bangka pula dapatnya.Anyway dik..tq.

Kakzakie Purvit berkata...

Alahai kesian pulak
Alkisahnya org dewasa pun boleh kena juga ye Ziela
Kakak baru tahu - naif betul kakak ni.

Shahida Dzulkafli berkata...

Dah ok ke suaminya..?

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink