Isnin, 13 Oktober 2014

Asam Pedas Ikan Duri

Assalamualaikum.....

Weekend yang lepas, kita teman hubby pergi fishing di Tanjung Bidara. Sabtu pagi tu ada rezeki kami. Hubby caught a big fish. Tapi tak la besar sangat sebab pancing tepi pantai jer. Dapat seekor ikan duri kuning yang memang terkenal dengan kehalusan isinya. Weight about 500 gram.

Tapi, balik rumah tu tak sempat masak lagi. Pagi semalam baru dapat masak. Apa lagi, asam pedas la. Tapi tanpa bunga kantan. Letak daun kesum jer sedikit. Kuah semua ok, tapi termasam sikittt. Hehehe, tak pro lagi.

Asam Pedas Ikan Duri

 Kita campurkan terung dalam ni. Puas hati sebab kali ni masak tak tengok kertas utk resipi. Next time Insya Allah will be better.

To those who have never seen ikan duri alive, here it is.

Still alive and kicking and breathing. Tough fish. 


.

18 thoughts..:

Nurzakiah Hanum berkata...

best ek

aizamia3 berkata...

Dapnye kak asam pedas..
next time balik kampung singgah rumah akaklah macam ni.. hehehe..

Kopiolimauice berkata...

sedap tu....

lieyalatif berkata...

ikan duri mmg sedap dibuat asam pedas kak.... lieya tak suke asam pedas boh kantan...tapi suke boh daun kesum....teliur tgk menu akak...kebetulan pagi tadi pun lieya masak ikan pari asam pedas....hehehhehe

yana yani berkata...

ikan duri? tak sama dengan toman ke?
hehe...saya tak kenal sangat
main hentam cakap aje tu

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

Ziela... kalu terus masak tu... aummmmm!! Nampak pekat asam pedas tu.. buat celup lempeng, sedapnyaaaa!!

Bunda a.k.a KN berkata...

Ikan fresh pasti sedap dan manis..

Kakzakie berkata...

Asam pedas dgn keluarga kakak sgt sinonim Ziela..

elly nadyra berkata...

berkilauan ikan duri tu
kak sedapnya asam pedas kak, betul2 terliur la tgk gambarnya

Aziela berkata...

@Nurzakiah Hanum Sedap Anum...

Aziela berkata...

@aizamia3 Yang ni, improved version punya....meh datang..hehehehe

Aziela berkata...

@Kopiolimauice Sedappp

Aziela berkata...

@lieyalatif Uish...Lieya lagi advance. Akak tak berani lagi masak pari..takut dapat pari hancing...hehehe

Aziela berkata...

@yana yani Toman lain dik...Toman akak tak pernah makan lagi so far

Aziela berkata...

@Seri Kandi Tanah Jauhar Sedap kak....cicah cekodok bawang pun sodapp

Aziela berkata...

@Bunda a.k.a KN Memang terasa sedapnya bunda...

Aziela berkata...

@Kakzakie Saya pun nak menuju ke arah tu juga kak... Kalau tak, segan jer tinggal di Melaka...hehehe

Aziela berkata...

@elly nadyra Sedap dik...akak pulak memuji diri sendiri...hahaha

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink