Selasa, 28 Oktober 2014

Dinner Dating Kami...

Assalamualaikum.....

Hubby kena menjalankan beberapa tugasan audit di area Lembah Kelang masa tu. Dah lama dah...beberapa bulan yang lepas. Eh..bukan..dah banyak bulan sebenarnya...hehehehhe. Oleh itu, dia kenalah stay di hotel kan, Bini dia ambil kesempatan. Cari hotel yang dekat dengan opis si isteri agar si isteri boleh menempel sekali di hotel. Lokasi terbaik ialah Sri Petaling....hahahahha. Suka...suka....

Hubby stay lebih kurang seminggu jugala sebab ada beberapa kilang yang berlainan harus dikunjunginya. Jadi bila malam, kami jalan2. Biasanya bawak adik hubby sekali. Masuk KL...pergi Shah Alam, sampai ke Hulu Langat kami pergi sebab nak makan ikan bakar segar.

Tapi malam terakhir hubby di KL, kami mengambil keputusan untuk lepak2 di hotel saja. Kami jalan kami merayau2 kekedai2 berhampiran. Tengok2 baju, tengok2 kasut. Tak beli apa pun...saja jalan2...pegang2 tangan...menikmati angin malam yang penuh asap kereta tu... Bila nak makan...hubby ajak makan di hotel jer sebab di Sri Petaling tu kedai makan muslim tak berapa nak ada kalau malam.

So, kami dinner di kafe hotel jer. Orang pun tak ramai. Yang ada pun hanya minum2 dan makan ringan2 jer disamping bincang pasal bisnes katanya...



Ini air hubby. Kita tak ingat apa namanya, Tapi memang sedap.


Ini hubby order. Marinara spaghetti. Hubby suka, kita kureng sikit sebab masam..hehehe

Apa entah nama benda ni,...tapi dia dok mendidih la bila sampai...

Kami share 2-2 hidangan bersama. Yang benda grill tu kita order untuk hubby juga sebenarnya. Hubby suka...spaghetti pun dia suka. Kita dok menghabiskan sayur-sayuran dia jer. Oh, yang mendidih tu macam kuah dia yang pekat likat.

Suka tengok hubby rileks dan enjoy dating kami. Walaupun selalu juga kami dating, tapi selalunya ada tujuan, ada objective. Dating yang ini, tiada time line, tiada curfew dan tiada obligations. Yang penting, hubby dapat berehat minda dan fizikal.....

Kadang-kadang, tak perlu belanja banyak, tak perlu jauh untuk berdating kan......


.

6 thoughts..:

Yana Yani berkata...

saya pun sebenarnya selalu juga dating dengan encik suami
tapi yang paling kerap adalah apabila breakfast bersama =)

p/s-menu yang diorder tu buat saya lapar =)

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

knp tak masukkn menonton wayang dlm tentatif dating???
hewwwwww

Dr Singa berkata...

sri petaling memang kawasan cina.....
susah cari tempat makan

elly nadyra berkata...

saya selalu dating cam ni kak
sampai blur kadang2 tu nak pi mana
hahahahhaha
kadang2 kuar umah, tak pi mana2 pun
duk dlm keta pusing2
kikikikiki

aizamia3 berkata...

betul.. adakala berjalan berduaan ditempat sesak pun dah rasa macam best je.. hehehe..

aizamia3 berkata...

betul.. adakala berjalan berduaan ditempat sesak pun dah rasa macam best je.. hehehe..

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink