Khamis, 24 Februari 2011

Banjir...banjir...!

Berita terkini..hot dan panas... Opis we all di HQ banjirr.... Jln Tun Razak banjir uolss....
Ada laa kereta yg dh tenggelam. Maybe terlalu bnyk pembangunan dh kat jln tu skang...tu yg banjir tu.

Ingat lagi 10 thn lepas...masa tu we all keje kat situ. Pantang ujan lebat sket..mula laa jenguk dr tingkat 12... air sungai naik x? Kalau nampak cam nak penuh jer..berdedai2 semua org turun parking nak selamatkan kereta ke tempat tinggi. Kalau aku...biasanya terus cabut balik umah jer kalau kebetulan dh petang...heheheheheh

Ada yang sampai kereta tenggelam habis..x nampak bumbung. Ada sorang staff nie dulu punya gigih nak selamatkan keter..dia tak perasan dia dh masuk longkang sedalam 2 kaki tu. Kesian...mana nak nampak kan. Jln pun main raba2 dgn kaki jer. Ada sorang lagi tu pulak..keter dia kemek dua sebab ada dahan pokok patah hempap keter. Kesian sgt aku nengok. Mintala dijauhkan Allah dari bencana nie semua kan...

Tapi hari nie banjir tidak melibatkan kecederaan dan kerugian yg teruk. Tak bnyk sgt kereta yg tersadai. Bnyk yg dapat diselamatkan...
Uisshh..jam giler KL kan....

2 thoughts..:

niesz berkata...

hujan lebat giler petang td kan..bhaya tul kalau jln licin..

Aziela berkata...

niesz : kalau jln licin..tayar pun licin (botak), gerenti wallet pun licin..huhuuhu..

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink