Rabu, 16 Februari 2011

Kasih itu pilu....

Pagi nie cuaca dalam jiwa aku mendung sikit...
Last weekend, tak balik PD. So, tak jumpa Adam. Aku straight naik bas dari KL ke Kuantan after work Friday. Spent weekend in Kuantan and came back to KL for work Monday morning 5.00 am. Monday eve, balik PD and spend time dengan Adam pulak sampai this morning. Tapi, sejak celik mata this morning on bed, Adam dah mula mengalirkan air mata. Bila aku tanya kenapa, dia tak jawab, malah bertambah laju air mata dia mengalir. Sampai aku hantar dia ke sekolah, dia masih menangis lagi dan tak nak cakap apa sebab nya. Dah keluar dari kereta...tiga tapak ke hadapan, dia patah balik pada aku....dan menangis lagi... Last2, dia buka mulut juga : Dah lah last week mama tak balik, minggu nie pun Adam dapat jumpa mama sekejap jer....
Adohhh.... hiba aku mendengar keluhan hati kecil dia... Dia dah besar, dia dah faham situasi kami sekeluarga.. But I guess, dia sama seperti kanak2 yang lain. Tamakkan kasih sayang. Mereka perlukan lambakan kasih sayang daripada setiap insan yang dikasihi...
Kasih itu indah..kasih itu bahagia...kasih itu juga PILU....

1 thoughts..:

DaddyDian berkata...

sebak baca kisah ni.. kesian adam.. takpe, ada baiknya kerana ini akan mengajar dia cepat berdikari...
mcm anak my bro.. bapa dia army & ibu dia nurse.. selalu berpindah randah n tinggal ngan nenek kt kg..
tapi sekarang umo dia 10 tahun n pandai jaga adik2 dia n really matured sbg kakak!

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink