Isnin, 3 Jun 2013

Isnin Memang Lemau Kan?

Assalamualaikum.....

Isnin. Memang selamanya lemau. Sebab utama ialah weekend tu lah kita semua menghabiskan masa beraktiviti dengan keluarga. So, guna weekend hingga sepenuhnya. Bila dah penat, sepatutnya rehat, tapi dah Isnin dah sampai. Sebab tu lah lemau. Sebab kita semua tak cukup rehat.

Tapi Isnin di tengah2 cuti sekolah nie, lagilah melemaukan. Teringat anak di kampung.

Dahlah dia tengah cuti, tak sihat pula...berjangkit2 dari kita nie ha. Tadi dia bangun pagi, terpisat2 jer sedih sebab nak kena tinggal. Semoga Adam cepat sihat semula.

Hari nie baru nak panaskan enjin. Cari kekuatan dan kesihatan untuk bekerja. Rasa bersalah sangat sebab dah tinggalkan kerja dengan lama. Tapi memang tak sihat...so kadang2 ada yang perlu di korbankan.

Bagaimana dengan anda...?

11 thoughts..:

Cikda berkata...

setujuuuuuu.. cikd apun sama.. huwa.. ni tgh pusing keliling ni carik semangat yg hilang.. (chewahhh...)

Rai Ourkizuna berkata...

tersangat lemau kak.. penat tak hilang lagi.. haha..

elly nadyra berkata...

ada blogger suh saya duk dlm bekas kedap udara baru tak lemau ahhahahhahaha

~Liya Sufiah~ berkata...

sangat setuju... uwwaaa... datang plak ofis tinggal kita sorang jer... yg lain sdg bercuti dgn best... >_<

Kakzakie berkata...

Bila bercuti panjang nak mulakan kerja itu yg lemau Ziela. Apa pun biasa bila dah duduk tengaok kerja yg bersusun lupa kisah lemau kan..

Daddy Ziyyad berkata...

Entah la...saya tak tahu nak komen sikap masyarakat Malaysia ni( some of them)....Cuti Sabtu Ahad tu patut nya sepuasnya digunakan utk beristirehat/santai....So fresh utk bekerja di hari Isnin...Tapi ramai yg guna alasan penat/baru balik dari kampung....dan, nak MC...:P Kalau sekali sekala tak mengapa, ni dah selalu sangat guna alasan macam ni...baik takyah cuti Sabtu Ahad macam tu...:)

che mid berkata...

Skrg dah pukul 5.. lemau lagi ke? Takkan.. dah masuk gear 5 atau dah turun gear parking sebab nak balik rumah dah.. he he

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

setuju dengan Ziela.. kadang bila tiba isnin, badan ni dah macam biskut merry, kena air jer terus terkulai, hihihi

zulaikha megat berkata...

bagi surirumah mcm kak zu ni hari isnin mmg ditunggu sbb dapat berehat pulak..klu sabtu ahad layan anak anak kat rumah dan bwk diorang keluar berjalan jalan jadi bila tiba isnin semua dah pergi sekolah dapatlah berehat lama sikit ..hehe terbalik pulak kan..

Rozita berkata...

sama...sangat lemau kak..lepas cuti seminggu... aduhaii.. malasnya nak naik kerja..

Rozita berkata...

sama...sangat lemau kak..lepas cuti seminggu... aduhaii.. malasnya nak naik kerja..

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink