Khamis, 13 Jun 2013

YB Don yang Di Rai kan


Assalamualaikum.....

Kisah minggu lepas sebenarnya nie.

Oh, apa khabar friends? Maaflah, lama sikit menyepi kan. Tak berapa sihat. Back pain lah pulak. Diri, duduk, baring semuanya serba tak kena. Dah jumpa doctor dah, so now berehat di rumah kejap. Ini, tumpang lappy hubby jer. Kena cepat2 siapkan entry...kalau tak nanti tergolek atas katil jer lah..hehehehe.

Oh, ada sedikit majlis kecil di kampung. Menyambut YB baru. Yang kita nie, x tahu menahu. Kebetulan malam tu nak keluar ke pekan PD, nak isi minyak kereta siap2. Kalau tak nanti, nak pergi kerja, makan masa pula nak singgah stesyen minyak. Masa nak keluar, salah sorang pakcik kita call. Dia suruh datang balairaya kampung. Ada majlis sikit. Datang jer...makan2 katanya. Kebetulan Adam dan mak ayah tak ada di rumah. Tinggal kita dengan adik kita Yana jer. So, kita pujuk2 dia...jom ler singgah jap. Orang jemput, x baik kan.

Kami pergi dengan pakaian sempoi. Iyerlah, dengarnya macam tak formal. Yana pun pakai jeans jer. Kita? T-shirt jer...

sekali bila sampai...mak aiii...orang lain siap pakai baju formal. Bling2 lagi orang lain. Ishhh...buat segan jer....



Tiba2 nampak makcik2 kita dengan sepupu2 lain tu. Selamatttt....ada pasukan untuk kami nyorok...hehehehehhehe. Masa ni, orang belum ramai lagi.


Ada stall goreng2 pasar malam. Alaa..mee goreng, kuay tiaw atau nasi goreng dalam kuali leper tu. Sedappp....

Ada kaunter roti canai. Pak Teh kita nyibuk jer kat situ kan...heheheheh

Pasukan kami.....hehehehehhe


YB Don. Selamat menjalankan amanah yer YB.....
 

Dah kata dah...kita selekeh jer. Itupun cover dengan windbraker kan....
 
Dah kenyang makan macam2, lepas bergambar dengan Cik Don macam kat atas...kita dengan Yana cepat2 cabut. Hahahahhaha. Tapi yerlah, kami adik beradik manalah selalu bergaul dengan org kampung. Bila kenduri kat rumah sendiri baru jumpa orang kampung. Nama kami nak merewang rumah org lain memang x pernah. So, kebanyakan generasi muda memang kami tak kenal and diorang pun tak kenal kami.
 
So, bila ada yang jeling2 kita dengan Yana sebab nampak macam mesra dengan a few big shots UMNO kampung, termasuk dengan Cik Don sendiri, kami awarelah. Oh...ramai yang gila kuasa ker? Ishh...malas nak layan. Inilah orang Melayu. Ikhlasnya dalam berjuang untuk masyarakat entah ke mana.
 
Janji jangan kacau kami lebih2, fitnah kami ker..cukuplah. Tapi kalau ada yang banyak bunyi, kami take over post you all nanti, nak? Hahahahhaha.
 
Anyway... 

It was agood party. Quite a good chance for our debut as well. Hahahahhaha.

All the best YB Don.....!

.

10 thoughts..:

Cikda berkata...

hish..apa pulak nak malu.. pakai baju apa.. org lelaki selalu tak perasan..kaum perempaun je.. tapi kalau dah malam..lagi tak perasan..hehehe..yg penting makan..eh salah..yg penting kenal la org kampung kan.. kalau tak semua,2-3 org pun dah cukup.. kannn???

Cho Zila berkata...

tak kenal maka tak cintakan.... orang berniat baik tentulah diraikan...

Cho Zila berkata...

tak kenal maka tak cintakan.... orang berniat baik tentulah diraikan...

Qashmere berkata...

Yer betul. Tak kira siapa pemenang. Wakil Rakyat tu turun turun ler padang tengok rakyat.

Qashmere berkata...

Yer betul. Tak kira siapa pemenang. Wakil Rakyat tu turun turun ler padang tengok rakyat.

Rai Ourkizuna berkata...

kuasa ni macam gula..banyak la yang menghurung..haha..

tang makan tu yang saya suka..

Deqla Manjew berkata...

assalamaualaikum YB don! hihi.. ingatkan uztaz Don tadik.. ;p

NzA berkata...

yang penting perut kenyang....hehehe....

elly nadyra berkata...

wah meriah, selamat bertugas YB baru!

makchaq berkata...

Bagus la YB nampak relax dan ceria ja...
Yang penting hadir memeriahkan majlis... baju tak bling tak pe...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink