Sabtu, 29 Jun 2013

Mee Celup jadi Kuay Tiaw Celup di Kuantan

Assalamualaikum.....

Makan lagi di food court Taman Sepakat, Kuantan. Kalau kami repeat tu maknanya ini antara port makan sedap di Kuantan.  Hubby pula nak makan mee celup. Tapi biasalah...versi dia tak ada tauge dan dia tukarkan mee ke kuay tiaw. Ha...memang tiawwww jer dia makan. Slurppp jer gitew.


Kuay tiaw Celup



Selain daripada tu, hubby punya favourite kalau di Taman Sepakat nie ialah kambing goleknya. Kedai yang hujung sebelah sana tu. Memang dagingnya sedap dengan rempah ratus dan lembut moist dagingnya walaupun di luarnya garing. Dannn...pakcik tu tak kedekut tau.

Kita pernahlah order lamb sizzling dari kedai deret2 tu juga... tapi Masya Allah. Tak boleh makan. Bukan setakat liat, tapi keras berdenting. Hishhh....tak baik betul. Lepas tu terus dah tak order kat situ lagi.

.

6 thoughts..:

Daddy Ziyyad berkata...

tang kambing golek tu saya berminat..:P

NzA berkata...

dua2 tu feveret akak....akak pn sama, kalau order mee celup akn minta kuetiew.....

Rai Ourkizuna berkata...

kalau dah sampai keras berdenting tu memang tak berbaloi..

Uncle Lee berkata...

Hi Aziela, saya tengok your blog title kelam kabote sikit...ta'perna makan ke dengar 'mee chelup jadi kuay teaw chelup. Waa, macham magic.
I have to scratch my otak...never mind, whatever, it looks delicious.

Last time I was in Kuantan was wayyyy back 1987, last sekali, went fishing with friends.
I suka old days pergi tu Telok Chempedak petang, duduk gazebo, minum iced coffee tengok orang2 jalan....but more focus yang pakai sarong lenggang lenggok, ha ha ha.

Nanti satu hari bila I naik angin I blog about cherita I was with a beautiful Kelantan Malay maiden in Pantai chinta berahi few years after Irene...and tu Religious officers came over, ha ha ha.
Anyway, you have a great week, simpan satu, dua pun boleh...lagu dalam hati.
Lee.

Kancil 8349 berkata...

sedapnya...nak cubalah

TiranaAduka berkata...

salam sis aziela
I like kuey tiau

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink