Jumaat, 26 September 2014

Sekali Sekala Pizza Hut Pun Sodap...

Assalamualaikum.....

Dah lama dah peristiwa ni. Tapi sayang gambar dalam folder ada. Dahlah kebelakangan ini henpon kita buat hal. Tak boleh plak nak transferkan gambar2 dalam pc. Nanti kena buat entry dalam henpon jer kalau nak guna gambar2 tu. Memang payah laa nak tunggu loading gambar nanti.

Anyway, sekali sekala berkumpul dengan keluarga makan di Pizza Hut, terasa lah sedapnya. Tak boleh selalu. Muak. Dahlah kita ni bukan penggemar pizza sangat. Kenyang tu memang la, tapi entah kenapa sejam lepas makan mesti lapar balik. Mungkin kenyang masa makan tu sebab mental block kot. Dah tekak tak boleh terima lagi, so terus jump into conclusion, dah kenyang. Susah kalau perut orang kampung macam kita ni. Nak makan nasi juga kekdahnya....


Anyway, bologneise spaghetti kesukaan kanak2 kan... Hubby pun suka. Kita tak berapa suka. Masam!


Masa tu ada promotion pizza apa entah. Tapi yang ni sedap jugala sebab ada cili..hehehehe

Chicken wings adalah kemestian

Carbonara kesukaan Adam. Tapi masa ni Adam tak ikut. Dia ada tusyen. 

Pergi dengan budak ni dan familynya. Kakak Aleycia sekarang dah ada 2 orang adik. Semakin matang dah... 


Weekend ni adalah masa bonding dengan Adam. Semoga dia tenang menghadapi kertas peperiksaan lagi hari Selasa minggu depan. 


.


30 thoughts..:

Nurzakiah Hanum berkata...

nyum2

Ujie berkata...

Makan pizza mmg cpt rasa kenyang, sbb tepung kan..

Kesian Adam, moga2 dia ok2 je ya kak.

idzwa kamaruddin berkata...

nyums!~

Mas Zull berkata...

assalamualaikum...sedapnya layannnn...:)

Suzlin Azreena Nordin berkata...

Salam Kak Ziela :)
Masa kanak-kanak membesar ni lah kita kena selalu ada dgn anak-anak and create strong bond between us kan kak? Masa kanak2 diorang tak boleh ulang balik.

u've been tagged!
http://suzlinazreena.blogspot.com/2014/09/giveaway-saya-nak-sihat.html

luddin berkata...

Salam Kak...

itu bukan chicken wings kak....itu drummet kak!!....:)

~ Cik Azz ~ berkata...

Sama la.. Tekak kampung jugak.. Spageti memang tak makan.. bolonis ke, kabonara ke, memang tak pandang..

Kalau mini pizza yang kecik2 yang macam pernah buat tu, makan la sbb itu dah macam roti.. Tapi kalau pizza hut tu, pun kureng jugak.. Takde la kecur liur bila tengok orang makan.. hehehe..

ayam memang peberet.. hehehe..

yana yani berkata...

saya tak berapa suka pizzahut
saya lebih suka domino =)

kakyon berkata...

selera western semuanya..

KakNi Qaseh Gold berkata...

bukan sekali sekala tapi senantiasa sedap... hahahah

tiga lalat berkata...

Salam. Hee makan pizza yang sedap.

kakyon berkata...

suka pizza hut.tapi jarang dpt mkn..sbb orang rumah elergik dgn fizza..

ANIM berkata...

perut kak pun sama..
cari nasi juga...
walaupun dah makan macam2, huhu

p.s All the best utk adam

NzA berkata...

ank2 akak pengemar pizza trutama dominos pizza...akak mcm aziela, xsudah dgn nasi..serela org melayu ori...he3x.

gud luck Adam....semoga Adam tabah lalui ujian ni....Sejarah negara nie...UPSR diulang.....kesian ank2 n guru2..jadi mangsa keadaan...xberbaloi rasanya berkorban siang malam dtg sk...tup2 bocor.....

Al-Manar berkata...

Lain dari yang lain saya kurang sukalah cerita makan makan. Jaga badan!

Shane berkata...

Hello Aziela, as far as I know, women bila da lepas makan feel hungry again, tentu pregnant. Have you checked with your doctor?
Siapa la tau kan, he might say, "congratulations, you now da tiga bulan.."!
Then hubby comes home from office, you tell him to duduk, you make iced coffee for him, hold his tangan and say, "guess what the doctor said..."?
Ha ha ha.

Pizza is not on my food list, but itu chicken wings..yaaa! I suka chicken wings, chelop chillie sauce, best la tu. Better if accompanied by a lovely Malay lady in sarong kebaya. Ha ha.
Have a nice day, Aziela, simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

Kakzakie berkata...

Tak apa makan-makan dulu esok Adam dan nak kena duduk exam semula.. Jgn bimbang ramai yg mendoakan semua anak-anak yg teraniaya.

Mrs Velentine berkata...

kak sekali sekala boleh ...hihi selalu mmg tak masuk....wah kak ni peminat novel juga...tahun ni tak beli novel lagi..hubby cakap habiskan dulu yg kat umah...hihi

Aziela berkata...

@Ujie Kenyang terpaksa, Ujie..hihihihi. Oh, terima kasih for the wish

Aziela berkata...

@Suzlin Azreena Nordin suzlin sayang, akak belum sempat nak laksanakan tag. Hehehe.....

Aziela berkata...

@luddin Iyerlaaa.... Eh, tapi bukan ke drumet tu dari bahagian chicken wings?

Aziela berkata...

@~ Cik Azz ~ Kito kan sekapall....hahahaha

Aziela berkata...

@yana yani Sama. Kalau bab pizza, domino lebih sesuai dgn tekak akak

Aziela berkata...

@kakyon Tak semua, kak. Saya dan Mommy follow jer....

Aziela berkata...

@ANIM Kaannn? Nak nasi juga. Tq for the wish

Aziela berkata...

@NzA Ha...kita orang kampung yer kak....

Saya runsing, Adam pun runsing. Masalahnya, mereka tak dapat soalan bocor. Keletihan itu tak semua orang faham yer kak...

Aziela berkata...

@Al-Manar Baik, pakcik.

Aziela berkata...

@Shane Wooo...wooo...hang in there. Don't proceed with the wild speculation, Lee. I sudah tua la, tuan besar. Itu bukan good news, itu death sentence tau..hahahaha.

Yea, mee too. Pizza is not something that I go after. But if there is a gentleman sit together with iced coffee, boleh juga cerita2 about weather.

Aziela berkata...

@Kakzakie Iyer kakak. Tinggal doa dan tawakkal. Selebihnya kena redha dan ikhlas.

Aziela berkata...

@Mrs Velentine Kakak minat giler dengan novel, MV. Kalau beli, tak pernah tangguh. Mesti habis baca sekelip mata...hahahaha. Makan pun dengan buku, atas katil pun bawa novel. Parah kan?

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink