Jumaat, 2 Januari 2015

Adam Dah Bersedia....

Assalamualaikum.....

Lewat malam tadi kita bari tiba dari Terengganu untuk menghantar bantuan banjir. Pagi ni dah ada di sekolah harian di PD untuk Adam. Since Adam gagal dalam semua permohonan, maka kami bersemangat untuk memulakan fasa baru untuk Adam.


 Ada atur cara. Memang bosan rupanya yer... Banyak ucapan yang tenggelam timbul bunyinya sebab masalah sound system.


Ada kawan dari sekolah rendah. Walaupun berlainan kelas, diorang happy jer. Bersemangat dan bersedia.

Oh, kawan sekolah rendah yg sama dapat 5A juga diterima ke SBP. Beliau ke STF... Alhamdulillah. So, kami assume 5A Adam mungkin tak cukup tinggi untuk melayakkan beliau ke SBP dan sebagainya. Tak apa...itu pun kami dah bersyukur.

Ada yang tanya, tak ada kabel ke? Kita jawab, adaaa. Kabel direct dgn Allah. Tak perlulah cari atau guna 'cable'. Jangan diambil hak org lain. Sekali ALLAH tarik hak kita...baru tahu terduduk ke tidak nanti...hahaha.

Okeh....ada masa nanti, kita update tentang banjir yg kami jumpa pula yer.


18 thoughts..:

aizamia3 berkata...

Selamat kembali ke sekolah Adam ;)

idzwa kamaruddin berkata...

hehheehe..kabel ALLAH lagi power! ;)

Acik Erna berkata...

disekolah mana pun pasti Adam boleh berjaya In Syaa Allah

Kakzakie berkata...

Itulah masalah kita tak ada 'cable' Ziela. Tak apa cable kita lurus dan tegak.

Ular menyusur akar tak akan hilang bisanya. Tunggu Adam PT3 dan SPM.

SalbiahM berkata...

takpelah Adam, sekolah harian pun OK jugak..yang penting diri sendiri.good luck Adam!

Daddy Ziyyad berkata...

tak apa Adam...buktikan walaupun sekolah harian, Adam tetap akan berjaya cemerlang, Insya Allah..

dan elakkan lah guna kan KABEL tak betul tu...kita nak ilmu anak kita berkat, betul tak? :)

Nur Inani berkata...

selamat melngkah ke alam yang baru buat adam. belajar rajin rajin :D

Fazleyatul Aini berkata...

takpe ye adam tak dapat sbp pun takpe. blaja betol2 untuk pt3 mana tau rezeki kat situ nanti. insyaAllah

azieazah berkata...

Teruskan saja semangat itu walau di sekolah mana pun. Mungkin ada rezeki lain nanti. All the best to Adam...

afeb pilah berkata...

sekolah harian pun sekolah jugak kan kak? yang penting minat nak belajar. hehe

aby berkata...

salam ziela ..
siang td anta farish utk pendaftaran tingkatan 1 ..
setel sume yuran2 dan buku ..
adam pakai seluar hijau? ..
sekolah farish guna seluar putih

lieyalatif berkata...

kabel direct dgn Allah tu paling win kak...tu le kak skrang ni nak apply asrama anak2 pun sampai kene kabel2...siap surat sokongan bagai...

takpe kak, adam akan teruskan kecemerlangan di sekolah ni... pt3 ngan spm sure cemerlang...amin...

Sukma Haron berkata...

Takpe....rezeki di tmpt lain tu...

NzA berkata...

Selamat kembali ke sekolah utk Adam. Tak kisahlah bersekolah di mana Adam yg pnting kita tekun berusaha...InsyaAllah moga kecemerlangan akn mengiringi Adam....

adianiez AIDA berkata...

takpe. di mana pun in shaa Allah adam boleh berjaya.
concentrate plak utk pt3 & spm :)

Cho Zila berkata...

dimanapun pasti berjaya.. usaha yang menentukannyer juga dengan izin dari Nya.....
Adam teruskan berusaha dan sentiasa memohon dariNya....

Yana Yani berkata...

tak apa adam
ke mana pun pergi, moga kejayaan tu
akan terus diperolehi

Rozita berkata...

kak..kejayaan tak diukur dari sekolah mana dia datang..tp itu dulu la..sekarang ni sebenarnya polisi dari kementerian yang melabelkan sekolah itu sekolah ini yang jadikan timbul masalah.. maaf jika ada yang tak setuju..
buat adam.. masa depan masih jauh..gagal untuk masuk sbp mungkin akan jadikan adam orang yang lebih berjaya di masa depan..insyaAllah..

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink