Jumaat, 12 Februari 2016

Memancing Siakap Liar

Assalamualaikum.....

Weekend panjang yang lepas, sempat lagi hubby pergi memancing dengan kawan-kawannya. Saja nak baling2 joran jer. Mereka memancing di tepi tambak laut dekat tapak lama Eye on Malaysia tu.

Tak sangka pula dia bawa balik ikan siakap ni. Tak ada lah besar sangat. Dalam setengah kilo ada lah...

Tapi seronok juga. Kalau tak tu, selalunya dapat ikan gelama besar 2 jari jer. Letih nak siang.


Ikan yang baru dapat
 

Dah siap siang dan kerat. Minggu ni baru nak masak dan bawa ke asrama untuk dimakan dengan Adam.

Tu diaaaa......
 
 
 

8 thoughts..:

Kakcik Nur berkata...

Puas hati bila memancing ada hasilnya... :)

Norhayati Mohd Isa berkata...

Best memancing dapat hasil Aziela..
ikan fresh lagi..
Sedap tu masak asam pedas :)

Fazleyatul Aini berkata...

boleh masak sweet sour ni hehe

aizamia3 berkata...

Cik abe lan saya sukalah ni kak.. gian dah lama tak mancing.. hehehe..

Fyda Noh berkata...

Orang suka memancing, memang orang yang sabar

Azian Elias berkata...

Sweet sour satuuu..

elly nadyra berkata...

wahhhh sedap tu
untung adam!

adianiez AIDA berkata...

fresh!!!
sedap!!!

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink