Jumaat, 5 Februari 2016

Singgah makan..

Assalamualaikum.....

Kalau dulu, bila cuti panjang ni, kami selalu travel. Tapi sekarang takder lagi dah. Though seronok juga, tapi rindu la juga sesi jalan2 honeymoon tu. Masuk tempat orang, cuba produk tempatan dan belajar perkara baru.



Trip ke Kerteh yg lalu, saya dapat makan gulai ikan sungai ni. Lupa pula nama ikan..gawai ke..apa entah. Tapi bukan Krai. Sedap. Cuma kurang enjoy sebab makan kelam kabut.

Tapi sekarang dah jarang travel. Hubby dah tak nak layan saya. Tapi saya tahu, sebenarnya dia penat. Dia yang selalu turun naik kapal terbang atas urusan kerja. Saya yang kena tinggal. Tapi bila saya nak pergi sendiri...dia merajuk la pulak.

Ok, mak sedih. Mak pula nak merajuk. Sob..sob..



.

7 thoughts..:

babYpose berkata...

Kadang teringin juga ikan sungai macam masak tempoyak ke, sedap. eh sedih dalam blog, hubby bacakan? Nanti dia akan pujuk tu :)

Kakcik Nur berkata...

Kakcik pun rasanya dah lama tak 'berjalan' berdua-duaan dengan suami. Sekurang-kurangnya hidupkan enjin kereta dan menuju ke Utara dari pagi hingga ke petang/malam...

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

holo holo.. merajuk sekali sekala apa salahnya... hihihi

Omong Mak Long..... berkata...

Mak Long pun suka jalan makan angin. Tapi semenjak dah tua2 ni kalau terlalu lama tinggalkan rumah rasa nak balik pulak. Paling lama sanggup pergi jauh-jauh cuma seminggu dua jer...

aby berkata...

salam aziela ..
tk pe ziela , gunakan cuti panjang ni utk sama2 carik makan yg sedap2 ..
blh perbaharui kesukaan bersama dahulu ..
apapun selamat bercuti ..

Sukma Haron berkata...

lama tak singgah sini.....

Mrs Velentine berkata...

ikan tu nampak sedap..samalah hubby pun skg dah kurang nak bawak jalan..penat kerja kot

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink