Macaroni Goreng dengan Crabstick

13 comments
Assalamualaikum.....

Ishh...susah betul nak adapt dengan dashboard yang baru nie. Rasa sangat tak seronok...

Anyway, sajer nak share macaroni goreng yang kita masak weekend baru lepas nie. Malas nak masak nasi sebab lepas tu dah nak balik PD. Nanti kelam kabut nak mengemas dapur. Masak yang simple jer.

Adam memang suka macaroni. Hubby pula suruh campurkan crabstick. Dia tak nak kerat crabstick tu, dia belah 2 memanjang jer crabstick tu. So, bila dah masuk kuali, jadik bercerai berai la kepingan crabstick tu. Rupa2nya hubby suka betul macam tu. Dah 11 tahun kawen, baru ku tahu. Ishh..dasyat betul kita kan...

Tak sempat nak make-up dish. Keluar dari kuali, masuk mangkuk terus snap jer.
Resipi tak ada apa sangat. Kita just tumbuk bawang merah dan bawang putih, pecahkan cili beberapa biji dan tumiskan. Masukkan crabstick dengan carrot, perasakan dengan garam. Siap.

Adam makan dengan ditaburkan parmesan cheese. Sukahatilah Adam...janji pueh hati.

Bapak dengan anak puas hati lah... bertambah2 makannya..

Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

13 thoughts..

Unknown berkata...

bole try nih...

Unknown berkata...

bole try nih...

Izwa Kamaruddin berkata...

sedappp sedapp sedapp :)

Seri Kandi Di Tanah Jauhar berkata...

kalau kita pun pueh hati dapat makan cenggini, hehehe

Mrs Velentine berkata...

wah kak mcm mn nak buat..ajar boleh???lah 11 tahun kawen baru tau skg..hehe

Unknown berkata...

nmpak sedap..ble2 leh try..

Zurina berkata...

nyum3...sedap tu...;)

Unknown berkata...

wahh nmpak cm sdp

suke makaroni goreng

Unknown berkata...

wahh nmpak cm sdp

suke makaroni goreng

Nur-nba berkata...

Salam.. Wah menu sedap ni..
Dashboard apa kak..? Blogger ke? Nur dah lama bertukar, mula kekok juga.. tapi sekarang dah biasa.. :)

Unknown berkata...

boleh try lepas ni... yumm2.. saya follow/join blog awak sekarang.hehehe

Unknown berkata...

boleh try hari ni.... yummy2...
saya follow blog awak from now and onward

ummuilham berkata...

salam..
sedapnya macaroni goreng ni..
Boleh try buat weekend nnt..:)