Khamis, 27 Mac 2014

Hotel Review : Le Grandeur, Senai. Johor

Assalamualaikum.....

Kita review hotel sikitlah yer...

Hubby punya hotel telah diuruskan oleh syarikat. So, bila mencari tu, kami kena guna google map la. Maklumlah, tak pernah sampai. Senang jer rupanya. Betul2 sepelaung dari airport. Tapi tak ler sampai boleh jalan kaki ke airport. Untuk berjoging, boleh kot, tapi kalau santai2 nak jalan kaki, oh tidakkk. Jarak dalam 2-3km juga la.

Check-in agak mudah. Kami tiba agak awal, dan dibenarkan check-in awal dari masa yang sepatutnya. Hotel memang damai jer feeling nye. Memang di tengah redup pokok2 tapi tak ler remote sangat. Best..best.

The king size bed

TV lama...tapi bolehlaaa. Astro chanel pun boleh tahan gak.

Ada bath tub... kalau ada anak kecil, mesti berkubang dalam ni. 

Complete toiletry set

Special, ada shower room asing dan toilet yang asing.

Siapa nak berkubang boleh, nak shower boleh, nak guna toilet pun tak kacau orang sebelah kan...hahahahha

Kita sukaaa konsep nie. Tapi kitorang langsung tak guna bath tub tu. Tak ada masa.

Ada peti ais kecik...so memang ok sangat2 la. Harga masa weekdays tu less than RM300.00. Standard rate untuk hotel macam ni. Tapi kami rasa macam berbaloi sangat. Ketenangan tu yang best tu.... Entah macam mana, kami suami isteri jatuh cinta dengan hotel ni. Mula lah berangan nak datang lagi lain kali.....

Kami tidur satu malam jer... Esok paginya breakfast dan tak lama tu terus check out. Swimming pool? Memang tak sempat laaa.....

Ok..nanti kita cerita about breakfast dia pula yer....


.

11 thoughts..:

Nurzakiah Hanum berkata...

MACAM BEST

Rai Ourkizuna berkata...

wahh..menariknya kak.. less dari rm300 dengan ada bath tub ok la kan.. hahaha.. saya pandang tu je sbb anak2 mmg suka berkubang.. diorang tak pandang swimming pool sbb kat rumah pun boleh mandi pool..

tapi kat jb nak buat apa kan.. kami ni mak ayah tinggal johor gak..baik duk rumah mak..makan tido pree..hahaha..

:: idzwa :: berkata...

menariks..

BUNDA a.k.a KN berkata...

Salam ziarah dari bunda...

Kakzakie berkata...

Kedudukan yg sekitar tempat tinggal sendiri memang tak adalah kakak merasa tinggal hotel-hotel sekitar JB ni.. dah tempat sendiri kan. Dalammannya pun kakak tak pernah tinjau.. Tapi kakak tahu ada tennis courts, swimming pool, badminton courts, sebab kat sebelah tu dekat dgn Palm Resort tempat org main golf..

Makan adalah sebab dah dekat sangat dgn rumah kakak....

Aziela berkata...

@Nurzakiah Hanum Memang best...

Aziela berkata...

@Rai Ourkizuna Tp kat PD pun kadang2 akk dok hotel gak...hihihihi

Aziela berkata...

@:: idzwa :: Sangat dik...

Aziela berkata...

@BUNDA a.k.a KN Syukran, Bunda

Aziela berkata...

@Kakzakie Ooo...dekat yer kak...wahh...bestlah...

Mohd Azham berkata...

dah lama tak pergi bercuti, tidur hotel yang selesa...rindunya!

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink