Selasa, 18 Mac 2014

Mari! Mari! Shawl Cantik-cantik dari Qist Creation!

Assalamualaikum.....

Ada seorang sahabat kita berkongsikan tentang satu website baru yang memaparkan pilihan shawl yang cantik2 dengan corak2 yang segar dan menarik.

Website itu ialah : Qist Creation yang beralamat di http://www.qist.com.my/store/

Secara peribadi, kita tak pandai nak menggayakan shawl. Kalau pashmina, kita suka juga sebab boleh buat selimut, hehehehehe. Memang sentiasa ada spare pashmina.

Tapi shawl ni, memang kita teringin nak pakai. Teringin ya ampunnn. Tapi sangatlahhhh tak pandainya. Sangat jeles bila tengok orang lain pakai shawl cantik, elok jer terletak di belit kemas.

Tapi bila tengok design shawl di Qist Creation ni, jadi teringin pula nak cuba pakainya nanti.


Sedikit maklumat tentang shawl2 ini, semuanya dijahit sendiri oleh business owner. Shawl2 ini bukannya dibeli dari mana2 supplier tau. Maka design dan corak yang ada memang limited. Untuk setiap design dan corak shawl ni, mungkin ada dalam 4 helai jer. Ha, eksklusif gitu kan....

Jenis2 shawl yang ada ialah wideshawl, reversible shawl dan halfmoon shawl. Banyak pilihan kan.... Lagi satu kan, shawl2 ni semuanya adalah dari jenis kain chiffon dan cotton. Cotton tu pula bukan jenis cotton yang keras tu tau. Cotton yang digunakan adalah dari jenis cotton yang lembut.

 Kita paparkan serba sedikit contoh shawl yang ada ni.



Warna shawl ni sangat 'lazat' kan. Lembut jer... Tengok kainnya, nampak sensasi kan...


Ha, yang ni kita suka juga. Jahitan tepi dia tu memberi impak shawl yang kemas... black and white pula tu....


Halfmoon.... Chiffon okehhh.... Cantik...cantikk.....




Mak aiii...ini pun cantik. Floral printed. Dalam garang nampak kelembutannya. Ada personality, okeyyy. 


 So, jangan lupa, gi skodeng website Qist Creation ni. Boleh click nama Qist Creation, atau pun pegi jer dekat address yang kita tulis kat atas tadi... Nak beli, contact ownernyer. Ada borang pesanan semua. Atau nak skodeng facebook pun boleh, instagram pun boleh....

Facebook : www.facebook.com/qist.shop

Instagram : http://i.instagram.com/qistcreation/



Oh, jangan takut tertipu. Kita kenal owner ni. Sangat baik dan sangat jujur dan amanah.





.

29 thoughts..:

Nurzakiah Hanum berkata...

cantik

msredcheesecake berkata...

shawl atas sekali tu serius cantik... tapi kat sy cam tak mampu je...

lieyalatif berkata...

wow baik punye promote ni kak...lieya ni pun gile shawl skrang hahaahaha....tapi kene tahan napsu sbb bulan ni dah beli 4 lai...tgu bajet bulan depan lak lah haahahahaha

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

akak peminat shawl.. hehe

nyanyisunyi berkata...

Salam.kenal..
nak cerita .dulu akak pun tk pandai bershawl ni..bila try rasa mcm tk sesuai walaupun adik2 ckp.ok..cun..hehe
akhirnya try shawl murah2 di Muaz..wahhh semua kata sesuai..sejak tu dah mula gila shawl..ok jap lagi akak pi skodeng web tu..

Ujie berkata...

cantik!
saya pun jual shawl...tapi saya sendiri pun tak penah pakai shawl, teringin gak nak buat perubahan.

Daddy Ziyyad berkata...

saya tanya wife saya, tak mau try ber-shawl ke?

dia kata...

tunggu baby besar dulu! Memang tak dapek la nak ber shawl sebab nak kendong dukung baby selalu! hahaha

Kakzakie berkata...

Kakak suka tengok aje Ziela tapi nak pakai memang tak mahir. Kalau anak kakak memang sukalah..

aizamia3 berkata...

oh!Ingatkan akak yang jual.. ;)
tapi cantik2 pulak shawl yang ada tu.. ;)

Rai Ourkizuna berkata...

cantiknya kak!!!

Shamsiah Abdul Rahman berkata...

K.Sham x pandai nak pakai shawl. Kut nak pakai mahu lebih dr setengah jam dok depan cermin.

t.a.t.a berkata...

Seronok tengok shawl cantik-cantik. Bila pakai kat orang yang cantik, makin cantik jadi nya. Kita sekapal la kak. Memang tak pandai nak menggayakan shawl. Lagipun badan macam belon saya ni memang tak sesuai shawl.

NzA berkata...

sgt cantik....thn ni mood nk pakai shawl merudum.....

lizz berkata...

waa best2 boleh jamu mata nih...sekarang ni memang trend pakai shawl...memacam style boleh digayakan...

Aziela berkata...

@Nurzakiah Hanum Kan....

Aziela berkata...

@msredcheesecake Pelan2 kayuhla dik....

Aziela berkata...

@lieyalatif Berbaloi untuk dipromot. Nanti bulan2 depan ke, Lieya skodeng la..hehehehe

Aziela berkata...

@Seri Kandi Tanah Jauhar Iyerlaa...akak pakai shawl cantikk jer.. Jeles tauu

Aziela berkata...

@nyanyisunyi Saya masih belum lulus lagi. Oh, terima kasih singgah...

Aziela berkata...

@Ujie Akak dah cuba, tapi x berjaya

Aziela berkata...

@Daddy Ziyyad Ha, setuju dengan Mommy ZZZ...hihihihi

Aziela berkata...

@Kakzakie Budak2 muda nie memang rajin nak berdiri depan cermin, kak kan...

Aziela berkata...

@aizamia3 Kan? Cantik2 pula tu

Aziela berkata...

@Rai Ourkizuna Tu la tu...

Aziela berkata...

@Shamsiah Abdul Rahman Saya pula tak menyabar nak dok depan cermin lama2...

Aziela berkata...

@t.a.t.a Ta, awak macam belon, comel lagi. Kalau dah akak ni, gaya2 tong dah kot. Jadinya shawl tu nanti terbelit kat leher jer... Nak tutup dada, leher kiri terbuka, tutup leher, tengkuk pula ternganga. Lebih baik la akak pakai tudung sarung ni jer...

Aziela berkata...

@NzA Akak kreatif...pakai apa pun semua nampak cantik jer..

Aziela berkata...

@lizz Orang yang pandai pakai tu, memang cantik jer laa....

Sukma Haron berkata...

Tak pernah pakai shawl begini...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink