Jumaat, 7 Mac 2014

PLWS dari Jabatan Perusahaan?

Assalamualaikum.....

Cerita pasal semalam lah yer....

Seminar dari Jabatan Perusahaan. Tahu tak apa fungsi jabatan nie?



 Sesiapa yang menjadi pekerja swasta WAJIB mengenali fungsi jabatan nie. Kalau kena tipu atau buli dengan majikan, tak semestinya anda kena cari Jabatan Tenaga Kerja semata2.


Seminar tentang PLWS iaitu Performance Linked Wages System. Kebanyakan syarikat dah ada sistem masing2. Maksudnya menilai kualiti kerja pekerjanya setiap tahun untuk kenaikan. Kementerian Sumber Manusia menggalakkan majikan2 untuk memberi kenaikan gaji dan pangkat kepada petugas masing2 secara adil dan saksama dengan menghubungkan nilai kenaikan itu dengan prestasi kerja petugas. Maknanya, petugas tak dapat kenaikan automatik berdasarkan seniority atau pun kejadian kipas mengipas bos masing2.

Tapi, untuk syarikat yang masih belum ada sistem ini, Jabatan Perusahaan telah pun menyediakan sistem yang percuma untuk di guna pakai. Terutamanya untuk syarikat dari industri kecil dan sederhana, sistem ini akan memberikan faedah yang banyak dan memudahkan pengurusan tenaga kerja.

Ok..banyak menceceh. 2-3 hari ni, mungkin tak update lah... Kan ke nak pergi JB esok kan...hehehehehehehe....

.



25 thoughts..:

Nurzakiah Hanum berkata...

great day

t.a.t.a berkata...

Akak menceceh sebab tak de air ke? Hahaha.

❤Kamsiah❤ berkata...

semoga selamat dalam perjalanan nanti..

Daddy Ziyyad berkata...

Org2 department HR harus kenal rapat dgn jabatan macam ni :)

selamat berkunjung ke JB...have a safe, nice journey...makan puas2 kat JB...ambik gambar banyak2...nanti ceritakan kat blog :)

Kakzakie berkata...

Kakak nak kena ambil tahu lebih hal dari kementerian ini Ziela...

aizamia3 berkata...

Saya tak terlibat dengan PLWS ni.. ;)

Moga perjalanan ke JB selamat pergi dan balik hendakNYA..

Zamani Abe berkata...

ooo itu fungsi jabatan ni ae

Hanif Idrus berkata...

Semoga ceria perjalanan anda..

NzA berkata...

moga dipermudahkan.....

aby berkata...

salam aziela ...
salam berjalan dan bermakan makan ..
you should go to restoran terapung Firefly Bujang .. tp jauh sikit la. kt area kota tinggi .. memang best .. kt paya bakau, ada river boat lg .. disamping makan2 boleh dapat spot baru utk mancing ..
terlepas aby buat reply kt N3 ziela yg lepas tu

Shane berkata...

Hi Aziela, how you doing? You out of town? Out of country?
Anyway, bila senang, drop by my pondok...but I strongly suggest you put a glass f iced water beside you, ha ha ha. And then mandi ayer sejuk.
Best regards.
Lee.

Rai Ourkizuna berkata...

bagusnya benda ni..sangat recommend company kami pun implement system macam ni..grr..

Aziela berkata...

@t.a.t.a Boring ekk Ta... Rumah akak takder masalah air...hahahaha (gelak berlagak)

Aziela berkata...

@Nurzakiah Hanum Not really...

Aziela berkata...

@❤Kamsiah❤ alhamdulillah, selamat kak.

Aziela berkata...

@Daddy Ziyyad Saya masih berhutang entry ke JB kan...

Aziela berkata...

@Kakzakie Kita memang kena ambil tahu kak. Kakak pun sipi2 dalam kementerian nie kan...hehehehe

Aziela berkata...

@aizamia3 tq, Alhamdulillah dah selamat

Aziela berkata...

@Zamani Abe Cikgu2 tak terlibat kan... Tapi, manalah tahu esok2 isteri cikgu ke, kan?

Aziela berkata...

@Hanif Idrus Terima kasih

Aziela berkata...

@NzA Alhamdulillah, kak. Terima kasih

Aziela berkata...

@aby Alaaa...tak sempat la kang...

Aziela berkata...

@Shane Out of town only Lee. I am always out of town... ;)

Went to your pondok. I had a big jar or ice lemon with me...Panasss. Hahahahaha

Aziela berkata...

@Rai Ourkizuna Takder lagi ke Rai? Soh la co. awak implement. Free jer sistem tu

Sukma Haron berkata...

Banyak lagi fungsi jabatan perusahaan ini...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink