Khamis, 26 Jun 2014

Selamat Tinggal Kuantan.....

Assalamualaikum.....

Pertama sekali, Alhamdulillah, dashboard dah ok. Haishh...perkara kecik macam ni pun boleh merunsingkan kita kan.... Itu belum lagi nikmat2 lain yang Allah tarik. Ishh....dah dekat Ramadhan, bawa2lah muhasabah diri lebih2 sikit Aziela oiiii....

Second, minggu ni adalah minggu terakhir hubby di Kuantan. Esok pagi, kita dan Adam akan join hubby di Kuantan untuk kosongkan rumah dan pulangkan kunci pada tuan rumah.

Alhamdulillah, hubby kembali ke Melaka. Previous employer dan company request hubby join them back. More or less, remuneration lebih kurang, cuma rumah kami di Melaka akan kembali berpenghuni. Dan kita pun, Insya Allah tak perlu travel jauh2 lagi. Hubby pun boleh jenguk2 Mommy selalu...

Syukur Ya Allah....

Walaubagaimana pun, kami tetap akan rindukan Kuantan. Dah jadi macam kampung halaman sendiri. Plus, negeri2 pantai timur yang lain. Syukurlah kami ni couple yang kaki berjalan. Sanggup berhabis untuk explore instead of untuk benda lain. So, 3 tahun setengah di Kuantan, kami puas jugalah menjelajah. Mungkin ada lebih kurang 30% lagi bahagian yang kami tak berpeluang nak memijak.

Sangat banyak kenangan kami di Kuantan. Dapat parents angkat, memancing udang galah, explore makanan yang sedap2 dan eksotik, dapat menjelajah kampung2, dan sebagainya. Bukan tu jer, di sinilah hubby kena sengat ikan sembilang sampai berumah tangga di hospital, slip disc procedurenya, dan berbagai2 lagi kenangan. Itu belum dikira kejadian2 kereta rosak kami lagi. Susah payah, jerih perit dan bahagia kami...semuanya ada jejak di sini....

Insya Allah, walaupun dah menetap di Melaka, Kuantan tak mungkin kami lupakan.

Kalau dulu kami terkulat2, terkebil2 nak mencari apa istimewanya Kuantan, apa tarikannya Kuantan...tapi sekarang kami yakin boleh bentangkan tentang indahnya dan manisnya Kuantan. Insya Allah....


Untuk rakan2 yang selalu support kami, terima kasih banyak2....


.

21 thoughts..:

Rozita berkata...

akak...bila lagi nak jumpa ye...nak ajak singgah rumah mcm tongkang pecah la pulak..

...sedih baca post akak ni... :'(

Nurzakiah Hanum berkata...

akhirnya berhijrah

lieyalatif berkata...

alhamdulillah...so berpindah balik la ni kak yeak.... mujur sebelum puase kak...kalo kene time puase letih jugak tu nak berpindah kan kak....

moga segala urusan akak berjalan lancar kak yeak...

Wak Gelas berkata...

tuari huruf K tu dh hilang, dh digantila tuu., ehhhee

aizamia3 berkata...

bila kita dah biasa dengan sesuatu tempat tu pasti kita akan merinduinya..
Tapi Adam pasti gembira bila ayahnya berada di depan mata.. ;)

Acik Erna berkata...

Dokek la dah nak balik PD yo ziela

IndaMarya berkata...

so am I aziela, can nevr forget kuantan..where love met...then we parted.

sudipVSsenduk berkata...

tempat jatuh lagi dikenang, ini kan pula tempat bermanja

gadisBunga™ berkata...

Kuantan adalah tempat yang best. Tempat saya membesar. Suku jiwa saya ada di sana.

It's good to know that akak had discovered the beauty of Kuantan. Orang cakap, tak kenal maka tak cinta. Heheh~

Tapi Melaka pun best. Saya fikir bila dua-dua pun kaki jalan, duduk la mana pun, segala ceruk walau kat mana pun akan terjangkau juga insyaAllah.

Sukma Haron berkata...

Rumah melaka kat ner ek...senegeri ler kita...

Aziela berkata...

@Rozita Kalau ada jodoh lagi, pasti kita jumpa lagi Ita, Insya Allah.

Aziela berkata...

@Nurzakiah Hanum Pulang kembali sebenarnya

Aziela berkata...

@lieyalatif Ha...Lieya memang cekap. Yer, balik semula...hehehehehe. Tq Lieya...

Aziela berkata...

@Wak Gelas Huruf K tu hilang selepas kejadian di atas tu Wak yer...

Aziela berkata...

@aizamia3 Adam tu semacam jer Ai...hehehehe...

Aziela berkata...

@Acik Erna Sonagggg sikit kak..

Aziela berkata...

@IndaMarya Separation could be a sweet memory too, IM.

Aziela berkata...

@sudipVSsenduk Err...tempat makan dan makan...kak...hehehehe

Aziela berkata...

@gadisBunga™ Yer...2-2 pun best. Dan kami berangan untuk explore utara pulak lepas nie...hahahaha

Aziela berkata...

@Sukma Haron Alor Gajah jer kak...hehehehee...akak confirmmm selalu lalu depan rumah saya.

Sukma Haron berkata...

Kg kita pun kat alor gajah gak...hihi

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink