Sabtu, 27 Jun 2015

Bila Terlewat Bangun Sahur

Assalamualaikum.....

Hari ni saya memang sangat terlewat bangun. Pukul 5.00 tepat baru terjaga. Lagipun Jumaat ialah hari yang sangat banyak urusan sampaikan saya ambil cuti separuh hari. End up kami tiba kembali di rumah Melaka jam 2.00 pagi dalam keadaan melangkah masuk rumah sambil tidur. Ha...tenat betil kami punya tahap keletihan.


Pukul 5.00 tu bising saya kejutkan Adam dan hubby. Yg sempat, rebus megi jer lah. Janji makan. Adam tolong bancuh air Cocoa Tamar, dan sementara rebus megi, saya sempat buat tuna sandwich.

Alhamdulillah...sempat makan dan minum. Selesai sahur yang kelam kabut.




.

8 thoughts..:

Shamsiah Abdul Rahman berkata...

Alhamdulillah.. sompek gak yo.

aizamia3 berkata...

Pukul 5am ok lagi kak.. saya dekat 5.20am.. huhuhu..

Semut Senyum berkata...

Syukur ada adam yang ringan tulang membantu... =D

Tanpa Nama berkata...

hehehe.. akk kalau trlambat tak pnah terfikir nak masak meggi.. hihi

~serikanditanahjauhar

lieyalatif berkata...

uihh dpt bygkan kekelam kabutnyer kak...mujur ade stok megi...mcm lieya ni pun mmg capai megi jek laaaa....tu je senang...bukak api besar2...cmapak megi, pecah telor...dah siap heheheeheheh

lieya so far tak penah lagi lambat kat....kul 4 mmg alarm bunyi...tapi alarm pukul 6.30 bangun tuk subuh mandi gi keje tu penah tak bunyi...kelam kabut tgk tingkap dah terang...kite lambat gi keje takpe, anak2 tu takut lambat gi sekolah kang kene denda plak....

LadyBird berkata...

Alhamdulillah sempat :D
Salam kenal sis..

xplorer berkata...

lama btul tak mkn megi , berselera tgk

Zoul Dahan berkata...

Dah lebih 5 tahun tak pernah missed sahur.
So far wife mesti bangun jam 4.30 pagi.
Semua handphone set alarm pada lain2 masa.
Apa2pun kena pasang niat dulu sebelum tidur...
Ada ustaz ajar,
sahur dengan 2 biji tamar dan air masak dah memadai.
Boleh cepat kurus.

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink