Jumaat, 16 November 2012

James Bond : Skyfall

Assalamualaikum.....

We watched the latest James Bond's movie recently. Skyfall.

Sangat2 best dan entertaining. Tak rasa bosan langsung walaupun lama sangat. This is the most realistic James Bond's movie ever, rasanya. MI6 kena attack. Giler, security yang paling canggih dan secured pun boleh kena hack! The ladies sebagai penyeri dalam cerita kali nie tak berapa menonjol. The other aspects yang lebih menonjol. Especially Judi Dech yang sekian lama jadi M tu.

 This time, M bukan sekadar memberi arahan. Dia join the battle, political aspects and in the filed as well. In which dia mengundurkan diri dari MI6 dengan dignity. Well done!.


 Inilah penjahat tersohor dalam cerita nie. Tak menampakkan kegilaan dia, tapi cukup untuk menggambarkan kekejaman dia. Brilliant!

And, his name is Javier Bardem dan memegang watak sebagai Silva, ex-agent yang berpaling tadah dan punca kenapa Daniel Craig harus bangkit kembali menjadi Bond penyelamat Britain seperti biasa. Walaupun Bardem nie orang Spain, tapi dia memang betul2 menghidupkan karakter dia and in fact memberikan warna yang sangat bersinar dalam Skyfall nie. Jahat, but funny. Zalim but loving. So, camna tu? Kena tengoklah kan...


 And...Ben Whishaw sebagai Q yang baru. Quarter master yang dulu tu dah takder. Q kan ker tukang supply gadjet kat James Bond sejak dulu lagi kan... Tapi, because of something, this time JB hanya dapat pistol sempoi sepucuk dengan transmitter kecil sebijik. Itu semata2. Takder kereta, pen boleh letup, chewing gum bom..semua tak der.

Menarik, sebab Ben nie start glemer bila dia jadik boipren Betty dalam Ugly Betty. Jadik Henry. And then menyerlah semula dalam cerita Covert Affairs yang CIA tu, jadik agent buta. So, bila dia muncul jadik Q dalam movie nie, rasa excited sangat. Ternyata, dia tak terikat kepada Q yang lama.

And Daniel Craig.....

The best James Bond ever. Sangat real. Cumanya trademark James Bond yang dipenuhi dengan gadget canggih tu semua hapus sama sekali. Mereka just utilize whatever yang diorang boleh dapat jer. Bak kata JB, he's doing it old-fashioned way.

Oh, kereta classic tu sangat best. Ada weapon. Gadget old style but still impressive. Sayangnya kereta tu musnah...

Final say...

It's awsome!

14 thoughts..:

Mira Adzlia berkata...

cm best je..huhu..tp xtau npe sy nih xbpe minat cte james bond..peliknye diriku ini..huhu

Rai Ourkizuna berkata...

saya tak pernah menonton james bond.. sbb heronya kebal sangat.. hahaha..

Hidayah berkata...

ada jugak komen kat blog lain yg kata tak best ceritanya.. hehe..

lain org lain citarasa kan..

:)

♥ Wina ♥ berkata...

best ek? nak gi dating dgn hubby la :)

Daddy Ziyyad berkata...

Daniel Craig is the best ever JB..!!

Saya bagi 6 bintang utk Skyfall! ;)

azieazah berkata...

Nak juga pegi tengok, tapi ntah bila. Minggu depan kalu ada lagi, nak pegi.

shaty berkata...

as salam .. first time akak masuk sini. Love reading ur comments on SKYFALL. I like ur style of commenting. Padat .. bernas.. tak ' meleleh ' .. hehehe .. !!

Aziela berkata...

Mira : Ha, akak pelik juga... Kenapa ekk?

Aziela berkata...

Rai : Believe me, this time tak kebal sangat.

Aziela berkata...

Hidayah : True, different point of view

Aziela berkata...

Wina : Pergi..pergi...jangan tak pergi. Hehehehe

Aziela berkata...

Daddy Ziyad : Yeah...!

Aziela berkata...

azieazah : Takper, dalam DVD pun ok gak...

Aziela berkata...

shaty : Salam kembali. Owh, thanks so much. But at times, saya akan meleret2 juga. Hihihihi.

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink