Khamis, 1 November 2012

Aidil Adha 2012 Penuh Kejutan

Assalamualaikum.....

Ok, orang lain dah lama selesai bercerita, kita baru nak terhegeh2 share story kan.

Tak apalah..janji kita rekodkan dalam blog nie sebagai rujukan.

Peristiwa pertama yang berlaku ialah surprise birthday party untuk anak buah kita si Alleicya. Dia dah reach 3 years old and parents dia tak pernah buatkan birthday party untuk anak dia. Kesian pula kita rasa. Adam dan Firdaus tu selalu jer we all celebrate. Yerlaa, Alleicya nie pun kecik lagi, tapi tetap la, nak ada memori sikit.

So, secara adhoc, kita dengan adik ipar terus keluar untuk beli birthday cake. Bawa birthday girl sekali, supaya dia happy pilih sendiri apa yang dia nak. Dia berhak memilih walaupun dia masih kecil. Of course pilihannya ialah kek yang ada patung mainan. Tapi kek tak sedap. So, kami pilih kek yang sedap dan pilih patung untuk dihiaskan atas kek tu. Baru adil dan birthday girl pun happy.

Tiba di rumah, terus buka kek, gather2, buat air satu jag and neneknya kelam kabut keluarkan agar2 untuk di makan. Tak plan langsung pun kan.. Lagipun baru lepas lunch. Punyalah happy birthday girlsnya. Dia tak pernah rasa celebration tu.

Birthday girl : Alleicya

Abg Adam nak tolong tiup lilin.




Inilah patung yang dipilihnya

Menu simple, close family members only...

Kek tu syukurlah sedap, dan semua orang happy walaupun adhoc plan and simple sangat2. Yang penting, the girl tahu that she's been loved and appreciated.

Happy Birthday Nur Alleicya.


Surprise yang ke dua pula, lepas2 makan kek, lepak2 sambil borak2, tiba2 datang pula relative mommy sampai 2 MPV besaarr dan penuh. Ya Allah, memang langsung tak jangka ada kunjungan. Apa lagi, kelam kabut kemas birthday party tu.

Family mommy yang datang nie Chinese. Diorang x sempat datang masa Aidilfitri, so diorang datang masa Aidil Adha. Masalahnya, memang tak prepare apa2 pun untuk tetamu. So, kami hanya serve air dan kuih muih sikit jer... Yang penting tali persaudaraan tu kan, walaupun berbeza agama.

Ini sebahagian jer nie...


Selepas mereka balik, barulah kita dengan hubby balik rumah mak di PD pula..

Next year kena prepare juga sikit kudapan untuk tetamu tak dijangka...




8 thoughts..:

Mrs Velentine berkata...

comelnya birthdy girl ni

Lulu Caldina berkata...

baguslah ada yg datang. Jgn prepare mcm2 tapi takde yang datang pun.. nanti membazir kan kak..ngee

Fendy berkata...

mesti happy kan...huhu

Daddy Ziyyad berkata...

happy belated birthday cute girl Alleicya..:)

Ohh..patut la ada muka chinese birthday girl..

NzA berkata...

alolo...comelnya dia..hepi besday...moga pjg umur n membesar dgn sihat.....

Nur-nba berkata...

Comelnya anak buah akak... Meriah sungguh majlis hari lahir Alleicya.. :)

Happy Belated Birthday buat Alleicya... Moga membesar menjadi anak yang solehah dan bijak..

Ema Blog berkata...

Happy belated birthday

Azham Vsvc berkata...

wah...seronoknya! Dalam kejutan, ada kejutan lagi hehehe!

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink