Isnin, 12 November 2012

Sarapan di Warung Wak Parjo

Assalamualaikum.....

Some weekends, bila nak breakfast, hubby suka ajak ke warung Wak Parjo nie. Maklumlah, kalau weekend tu dapat duduk rumah beberapa jam jer, memang x berupaya nak masak. Hubby pun x kasi masak sebab limited time.

Warung Wak Parjo nie sebenarnya beberapa langkah jer dari rumah Mommy di Bertam Jaya, Melaka tu. Nama ownernya, Pakcik Nasir. Nama Wak Parjo tu, hubby jer yang suka suki bagi padahal Pakcik Nasir nie bukan orang jawa pun. Sepatah haram jawa pun dia tak tahu sebab dia nie Melayu tulin. Maybe ada campur mamak sikit kot.

Menu yang hubby suka sekali ialah lontong nasi impit dia. Hubby suka makan lontong dengan ayam goreng Wak Parjo. Kita pula suka makan lontong dengan sambal kerang.

Lontongnya. Yummy tau.


Ayam goreng nie untuk kami sekeluarga. Panas dari kuali.


Sambal kerang yang sedap bila dimakan dgn lontong.


Family Chinese suka makan kat sini.

Tepi jalan jer...


Pakcik Nasir nie, dia hantar anak dia belajar kat sekolah cina. So, bila chinese datang memang anak2 dia entertain. Fasih yang amat. Mandarin la tapinya. Mommy and family guna Hokkien, Mandarin tu anak2 yang bersekolah jer la yang guna.

Anyway, nothing to brag about. Just a normal warung. Special sangat tu tidaklah, tapi satisfying tu, definitely yes for a big breakfast.

12 thoughts..:

Rai Ourkizuna berkata...

bestnya makan lontong..lama tak makan.. husband saya tak suka sangat lontong ni..tak kena dgn selera dia.. hehe..

♥ Wina ♥ berkata...

dah lama x makan lontong..yummy!

QasehnyaRania berkata...

pepagi breakfast lontong sodap tu ;D

Aziela berkata...

Rai : Yeap, kita2 jer yang berselera. Heheheeh


Aziela berkata...

Wina : Pandai makan lontong yer..?

Aziela berkata...

Qasehnya Rania : Sedappp... hehehehhe

Deqla manjew berkata...

lontong!! dah lama x makan tau...dap2nyeee... :)

Ema Blog berkata...

wow, bestnya

MarliaMarble berkata...

lontong..sedapnya..ni rasa mcm nak buat lontong ni cuti nanti..=D

Cik Nurul Siezuka berkata...

semunya sedap2.. :)

azieazah berkata...

Nama Wak Parjo tu sangat sesuai, okeh? Mungkin sebab dia handal buat lontong (menu Jawa, kan?) tu yang dapat gelaran camtu.

Saya pun suka Lontong, tapi makan dgn Sambal Sotong!

Azham Vsvc berkata...

hehe....kami kat belah Utara ni jrg tgk org makan lontong utk breakfast hehehe....kat sini nak jumpa lontong waktu raya atau special occasion je hehehe

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink