Selasa, 22 April 2014

Breakfast Time, Adam.

Assalamualaikum.....

Malam semalamnya, dalam perjalanan pulang ke hotel dari Senibong, kita dapat panggilan daripada adik kita di PD. Katanya, esok family kita nak datang Melaka ke rumah kami. Wah, seronok la.

Maka esoknya tu, selepas subuh, kami terus berkemas. Hantar barang2 ke kereta, dan pergi breakfast. Adam suka buffet breakfast. Dia akan jadi creative dengan mix and match menu2 yang dia suka. Selalunya based roti lah...


Daripada bilik nak ke parking tu agak jauh sikit. Adam rajin nak guna laluan short cut. Short cut itu adalah lompat pagar tu. Tu sebab lah dia dengan semangatnya pakai kasut baru untuk loncat pagar tu...hehehehe. Tak ler tinggi. Tembok jer. Dia loncat jer, kita pun hulur beg2 kat dia..hehehehehe. Senangg mama.


Sebelum makan, makan buah dulu. Plate pertama kita. 

Macam biasa, hubby suka makan sayur banyak2. 


Adam terus skip ke menu mana2 yang dia suka.... Kita, dok lah tak habis2 lagi plate pertama tu iaitu buah. Ada yogurt. Bagus untuk kesihatan usus. 


Hantam sajalah labu....macam2 ada dalam pinggan

Breakfast spread di Le Grandeur ni memang sedap. Kami betul2 berpuas hati. Adam pun happy. 


Selepas breakfast, kami terus bergegas balik ke Melaka. Syukur Alhamdulillah dah selesai study break untuk Adam. Lebih murah rezeki, petang tu adik kita belanja kami semua dengan ikan bakar di Umbai. Semakin bertambahlah kegembiraan Adam. 

 Yer, kami seramai 13 orang, menu seafood yang lebih banyak lagi, dan harganya sama dengan makan bertiga di Senibong. Kita cuba2 lah verify kan dengan pakcik tokey kedai harga ikan dan udang sebab pakcik tu memang jual ikan kat pasar juga. So, kesimpulannya, Senibong mahal sebab dia consider makan dengan harga dollar Singapore. Tapi mungkin tak ada pilihan lain kan. Plus point Senibong ialah lokasinya yang cantik. So, bolehlah tepuk poket tanya nafsu selera. Hehehehehehehe.....

Alhamdulillah, mission accomplished. 

.

12 thoughts..:

Nurzakiah Hanum berkata...

SEDAPNYA BIG B/FAST

Farah Waheda Wahid berkata...

wah sedapnya breakfast adam... hi hi hi...

lieyalatif berkata...

wahhh sonok kak makan2 sedap....

betul tu kak kalo stay kat mane hotel, mmg dok tgk bekpes die...kalo mknnnye sedap2 mmg kite rase berbaloi n puas hati...siap remark lagi boleh dtg lagi kan kak heheehehehe

betul tu kak, harga senibong ngan umbai beza sgt2....faktor sempadan singpore mcm akak ckp tu mungkin ade betulnyer...

t.a.t.a berkata...

Kak, ni sampai pukul berapa kenyang ni kak?

Ujie berkata...

gambo mkn ramai2 takde ke? mesti seronok kan..mkn ramai2 dgn family..usik2.. :)

Rai Ourkizuna berkata...

untunglah bukak kedai kat senibong gitu.. modal sama je..tapi jual mahal kan..hmm..

aizamia3 berkata...

tak pergi tak tahu dan tak cerita tak ramai yang tahu.. bila cerita.. ok.. kami akan alert kalau tetiba tersinggah kat sana.. ;)

makchaq berkata...

Weekend yg penuh makan2.. kira jalan2 cari makan jugak la kan...
Mesti Adam paling happy..

Shamsiah Abdul Rahman berkata...

Subhanallah..
Kejamnya.. semua yang sedap2 belaka.. sini mana ada jual karipap dik oii..

aby berkata...

salam aziela ..
budak memang super aktif ..
melompat2 adalah faberet depa tu ..
seronok makan2 tu ..

Shane berkata...

Hi Aziela, wow! You guys I guess live to eat! And that breakfast sure a heavy one too.
But yes, nothing like a good breakfast, especially for a growing boy like Adam.

Makes me wonder if you all here in Canada with our frigid -26'c icy winters...bet you'll all be polishing off big plates of whatever.
I was 140 pounds the day I left Malaysia....I weighed myself at Subang airport.
Today I tip the scales at 210 pound or 94kg.
Have to buy clothes all XXL sizes now, ha ha ha.
Have a great week,
Lee.

elly nadyra berkata...

saya serik nak makan kat senibong
sebab dah terkena
mahal gila
tak nak pi lagi

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink