Jumaat, 18 April 2014

Makanan Kegemaran Adam

Assalamualaikum.....


Sambungan dari kisah2 short trip kami yer.

Selepas check-in dan berehat di bilik, barulah kami keluar. Tak tidur pun. Hubby dah gesa kami untuk sambung exploration. Kita dapat baring setengah jam jer meluruskan tulang belakang. Sementara tu, hubby dan Adam makan nasi lemak ikan tu. Jadilah, alas perut.

Lewat tengah hari, kami keluar. Terfikir2 nak pergi mana. Perut pun memang lapar kan. Akhirnya, kami pilih untuk ke AEON baru di Kulai seperti yang Doc Zoul (Doc Zoul, dah privatekan blog yer..?) selalu mention tu. Masuk situ khas untuk makan, hehehehhe. Tinjau sana, tinjau sini, last2 kami makan makanan Jepun juga. All time favourite Adam. Dah kata trip ni untuk study break dia, kan..maka keutamaan haruslah pada dia...


Takoyaki

Salmon sushi


Mee sup, kacang rebus, udang celup tepung dengan ikan goreng.

Dah memang itu pun namanya kan..hahahha. Malas lah nak ingat balik menu dia. Kalau baca buku menu, kita pandai lah..heheheheh. Anyway, semuanya sedap2. Sangat berpuas hati. Oh, bukan Sushi King ni yer. Tapi kira macam adik beradik dia juga la....


Paling best ialah ikan goreng ni. Shishamo namanya. Seluruh isi badannya penuh dengan telur ikan. Isi ikan shishamo tu sendiri amatlah sedikitnya. Gigih dan subur betul ikan ni kan. Uiks, mat saleh panggil ikan ni, pregnant fish. Ada ke....

Tapi, bila makan, luarnya garing, dalamnya penuh dengan telur ikan yang teksturnya sangatlah lemak dan sedap. Meletup2 dalam mulut, tau.




Yang ni pula...kegemaran kita, chawan mushi. Mak oiii..sedapnya telur kukus nie. Lemak berkrim gitu. Ada cendawan lagi dalam dia...

Kenyang di situ, kami round2 tengok2 kasut untuk Adam. Tapi tak berapa best. Dan harganya pun boleh tahan. So, cepat2 gerak ke ........

Next week lah sambung....

.

13 thoughts..:

:: idzwa :: berkata...

err..tak pernah cuba lagi nie!mesti kene cuba la lepas nie..

Eiqa Almond berkata...

Tokoyaki.??
best nyee dapat makan makanan jepun..
eiqa dapat makan sushi ajee. hahaa
Adammm, kak eiqa nakkk itittttt.

t.a.t.a berkata...

Haah, saya ada ingat yang fav food Adam is Japanese food. Dulu akak ada tulis entry pasal ni juga.

luddin berkata...

kak apa nama restoran ni? Sushi king Express ke?
pernah sekali ke AEON Kulai tu...dah dekat dengan JPO tu...

aizamia3 berkata...

short trip tapi meninggalkan moment yang indah kan kak.. ;)

che mid berkata...

Rasa-rasa nak turun sangat ke KL jumpa Aziela..agak-agak ada harapan tak..somewhere next month ke..working day pun takpe..

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ berkata...

pernah mkn sushi je,yg lain xpernah mkn..sdap ek?blh cuba ni..hehe

Acik Erna berkata...

ni yang buek nak poi johor ni Aziela
betul la ziela..patut la lama acik tak nampak blog doc.tu muncuk kek topi tu ha

Acik Erna berkata...

ni yang buek nak poi johor ni Aziela
betul la ziela..patut la lama acik tak nampak blog doc.tu muncuk kek topi tu ha

Rai Ourkizuna berkata...

shishamo tu memang sedap kak.. tapi kalau yg tak betul2 fresh tak lalu nak gigit.. pernah sekali order kat zanmai.. tak rasa fresh.. lepas tu memang tak boleh nak makan..

❤Kamsiah❤ berkata...

bkn cekodok roti tp lebihan roti tu dicampur dalam adunan cekodok...kulit roti tu rendam kejap dlm air/susu bg lembut...lps tu masukkan kedalam adunan utk buat cekodok tu (pisang dan tepung gandum)..cekodok akan jd lbh lembut dan gebu

Zamani Abe berkata...

zam suka takoyaki :))

Cho Zila berkata...

sedapnyer,, nak juga makan sushi tadi dah cakap ngan anak .. tapi anak cepat jawab ayah mesti tak nak... alah.. failed baru terbayang2 ... isyh syioknyer adam pun suka makanan jepun yerk...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink