Jumaat, 1 Jun 2012

Rasa Bersalah Calarkan Kereta Kawan... Uwaaa..!!!

Assalamualaikum.....

Picture credit to Google


Petang semalam, kita pulang kerja agak lewat. Hampir Maghrib. Salah seorang officemate kita offer untuk tumpangkan kita ke kereta kita yang di parking agak jauh, kira2 10-15 minit berjalan kaki. Lagipun, hari dah gelap dengan hujan yang turun sejak tgh hari.

So, masa nak masuk kereta, kita memang betul2 tak perasan tebing sedikit di tepi jalan raya tu tempat kereta beliau di parking. Dahlah nak cepat mengelak dari hujan. Dengan pantas kita buka pintu kereta dan kelam kabut masuk sambil tangan menarik pintu untuk di tutup...

Sekali tu dengarlah bunyi.. Zreeettttttttttt!!!!!!!

ADUHHH!!!!

Cepat2 kita keluar kereta semula sambil menjerit...! Alamaaaakkk....pintu tu dah scratch dengan tebing tu. Rasa nak nangis sungguh2. Dah lah menumpang dia, kita pulak jahanamkan kereta dia. Dan yang paling mengharukan ialah : Kereta tu adalah golongan kereta mewah yang baru beberapa bulan di beli oleh beliau...!

Aduhh, nak terduduk rasanya.

Beliau kata x apa lah... tapi kita tahu macam mana rasanya. Mesti dia rasa sangat ralat dan sedih. Dia kata sikit jer, tak nampak pun sebab bawah pintu jer, but still.....!

Pagi nie kita tanya lagi pada dia. Kita offer untuk bayar kos repaint pintu dia, tapi dia kata tak perlu. Tak nampak pun katanya....

Tapi kita tetap rasa bersalah.....

14 thoughts..:

:: Mrs.Eady :: berkata...

teruk nyer calar..

Iffah Afeefah berkata...

iffh penah lalui

langgar kete jiran sbelah

hyundai lak tu

kite ni myvi je

kate minta maaf je

die kate clr bawah je. nnti wax okey la

#sampai skng rse bersalah

Sheila Eiman berkata...

sabar lahh... perkara itu berlaku dengan keadaan tidak sengaja...
bersabar k..

Rahmah Ram Ram berkata...

kereta 'darling' yazid kena scratch ye wak? haru tak dia semalam...menjerit ke dia?

Misz Mieza berkata...

huhu.. Tak sengaja takpe.. Tapi kalau MM pun mesti berperasaan serupa dengan awak.. sobs! T_T

Cik mama berkata...

cik mama pun penah bawa keta member yg baru kua 2 minggu excident, hancur bamper, tapi bkn slah cik mamalaa, org langgar belkng, tapi memg ada rasa serba salah.. takperlaa kan, benda nak jadi klu kawan kak ziela tu tak kisah oklaa ty kan..^_^

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

baeknyer hati kawan akak tue
mcm mana dia kata x nampak calar tue if tgk dlm pic ni teruk gak tue...benda nk jadik nak buat macam mana khen....

Gen2Merah berkata...

aalalalala... kesiannya... memang macam tu kak... Kita pun kalau berada di tempatnya pasti akan kata 'takpa', its ok', sikit je'... semuanya kerana nak ambil hati kawan..

Tapi dalam hati hanya Allah swt yang tahu betapa kesedihan yang melanda hatinya...

Sebagai nasihat, baik akak hulur sedikit kewangan untuk ringankan bebannya.. kalau dia tolak pun, kita cuba sedaya upaya untuk memberinya... at least dia nampak kesungguhan kita untuk ambil berat dengan kesilapan yang berpunca dari kita...

Rai berkata...

macam teruk je kak calarnya tu.. kalau tak dalam kata suami saya kalau polish beberapa layer boleh tutup..polish silikon tu..

Aziela berkata...

Mrs Eady & Ladu Ayu : Err, tu bukan keter dia. Gambar tu hiasan jer, cilok kat gugel.

Iffah : Itu yg tak tahan nak tanggung tu...

Sheila : Yer, tq dear

Rahmah : Menjeriiittt! Huwaa..dia pun sedih jer wakkk...

Miss Mieza : Yer kan...

Cik mama : Tapi dalam hati dia..?

Aziela berkata...

Gen2Merah : Tapi nak repaint pun mcm x perlu sebab x nampak langsung. Bawah pintu kereta jer cikgu.

Aziela berkata...

Rai : Er, gambar tu bukan kereta dia. Itu gambar hiasan cilok kat gugel jer, hehehhe

Azham Vosovic berkata...

Oh my....sedihnya rasa kan? Sebab kita calarkan kereta org lain...kalau kereta kita tak apalah....huhuhu.....

Tanpa Nama berkata...

Takpela.. Dari kawan kite buat bodo je lepas jadi camtu. Kite yg tak rase ape2 tibe2 sedih plak tgk calar tu .. Tp takpe kite maafkan je. :)

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink