Isnin, 25 Jun 2012

Handphone Itu Telah Berenang

Assalamualaikum.....


Pic from Google


Yer....berenang di dalam washing machine.

Alkisahnya...hp itu adalah kepunyaan hubby. Last Sunday, masa tengah menlaundry, kita basuh sekali seluar jeans dia. Dah keluarkan dah segala isi poket, tapi tak taulah kenapa boleh x perasan langsung hpnya masih terselit dalam seluar.

Bila dah habis berputar, bersabun dan sebagainya, kita keluarkan isi perut mesin tu semua untuk di jemur. Last sekali ialah seluar jeans tu. Elok jer angkat dari perut mesin, kedengaranlah bunyi yang seram itu. Bunyi keting..ting..ting....! Aduhhh...apa pula tu? Bila jenguk, sekali hp hubby daa...

Aduhai....habis bercerai berai batt, body hp dengan cover battery tu. Paling menakjubkan, cover battery tu siap terpiuh sekali sebab dah kena putar untuk proses 'pengeringan'.

Hubby pun x terkata apa. Terpaksalah kita beri dulu hp kita pada dia sbb dia nak guna utk kerja. Nasiblah ada spare telefon di office nie.

Malangnya, sim card dan memory card kita yang kita dah simpan untuk nak masukkan dalam hp lama di opis nie, bolehkan hilanglah pulak pagi nie...

Aduhhh.... banyak betul dugaan....

9 thoughts..:

Rai berkata...

hehe..sabar je la..saya pun pernah putar hs husband dalam washing machine..berkurun dia ungkit..haha

GreenJade berkata...

oh sim kad ilang mmg rasa nk nangis sgt..sy pernah terkena..blurr kejap sis..uhuhuhu

NzA berkata...

alahai TENSIONnya kalau prkara camtu trjadi...yglh hp tu bak nyawa kita...hu.hu.hu.....sabar ye azie.

NASZ berkata...

sabar je la. beli je hp baru. galaxy s3 pun dah kuar tu. hehehe.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

Yaya Azura aka Naz Azra berkata...

lepas nie bermula episod hati-hati bila nak basuh seluar suami..hihi..

Suhami Ahmad berkata...

subhanallah....besarnya dugaan..atok kalau telepon takdo sehari leh mati kutu

kkida @ 1001resepi berkata...

Aziela,
hp tu tak ngapa boleh beli lain...masalahnye contact2 tu le...:]

Aziela berkata...

Rai : Rasanya akak pun akan menghadapi situasi yg sama gak nie..aduhai.

GreenJade : Susah sungguh..mmg dah sah lah hilang...huhhuhuhu...

NzA : Tq kak..nie lah tgh bersabar nie ha...

NasZ : Err...Naser nak belanjer Samsung S3 tu ker..? Yeayyy!!


Yaya Azura : Haruusssss

Suhami : Ha..tu lah tu...

kkida : Terima kasih singgah yer Kak Ida. Sim Card and memory card husband saya tu berjaya diselamatkan. Syukur....

Rahmah Ram Ram berkata...

tak pasal-pasal kena beli henfon baru...hihihi OK gak tu awak...kasi lebih canggih

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink