Khamis, 2 Ogos 2012

Anugerah Terindah Ramadhan : Ayumi Syafiqah

Assalamualaikum.....


Kita baru selesai membaca sebuah cerpen yang sangat indah dari Ayumi Syafiqah. Rasanya cerpen nie sangat sesuai di baca oleh semua muslimin dan muslimat.

Cerpennya ringkas, tidak meleret, padat dan penyampaiannya menyerap masuk ke jiwa. Anda tak akan sedar bahawa ada satu perasaan yang tiba-tiba wujud dalam hati anda. Bila masa bermula pun tak sedar. Tahu-tahu ianya firm in your soul.

Owhhcaayyy, ini adalah interpretasi orang yang jiwang macam kita. Maaf kalau anda bukan di platform yang sama. Tapi cerpen nie tak jiwang langsung. Tak ada pun bahasa bunga-bunga. Hadis-hadis adalah... Tapi macam mana boleh jadi jiwang bila baca? That's the magic that Ayumi Syafiqah did.

Ada peringatan yang di isi dalam cerpen nie. Paling sesuai untuk adik2 yang masih single mingle tu. Semoga cerpen ini memberi inspirasi kepada kita semua.

Sila baca di SINI.

9 thoughts..:

~aYu~ berkata...

sy pun suka membaca cerpen. novel lagi la suka. cuma lately ni bz so xde masa nak membaca..

dyabunga berkata...

nk g baca ni..

jomsinggah
http://yayabunga.blogspot.com/2012/07/hari-ini-aku-nak-join-segmen-dari-kak.html

Suhami Ahmad berkata...

aiyooo...bestnya kalau ada cerpen sendiri kan kak

Iffah Afeefah berkata...

terus terjah kak bile bace single2

Kamalia berkata...

lama sungguh tak baca novel or cerpen..kdg2 baru pegang buku,tetiba ank nak buku tu pulak.
memang menarik ,iA saya cuba jugak untuk baca nanti

Sari Yusa Ibrahim berkata...

nak pinjam???

hehehe.. kita ni selalu dgr tntg novel yg best2 tapi bila smpi kedai buku slalu lupa tajuk.. huhu.

[AYUMI SYAFIQAH] berkata...

Terima kasih kak Aziela.. *terharu* :')

Nur-nba berkata...

Lama betul Nur tak baca cerpen atau novel.. :)

Aziela berkata...

aYu : Sambil2 dah ada online nie, boleh la nak kill time.

dyabunga : Nanti baca yer dikk..

Suhami : Hah, kek Melakau nanti, ada harapan untuk ada cerpen sendiri

Iffah : Jenguk2 karya orang lain kan..

Kamalia : Bacakan untuk anak..hahahhaha. Macam lah yang si kecik montel tu faham kan Lia..

Sari Yusa : Nak yang mana..? Hehehehhe

Ayumi : Sharing saja...

Nur-nba : Kalau ada masa, bolehlah singgah kejap kot

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink