Khamis, 2 Ogos 2012

Mee Goreng Katak..!

Assalamualaikum.....

Opss...tak ada gambar.

Entry adalah berdasarkan kisah seorang caller untuk topic pagi Sinar FM semalam. Topik semalam rasanya pengalaman berbuka yang luar biasa kot.

Kebetulan masa kita tune in channel nie, ada seorang caller lelaki cerita, masa dia kecik dulu, mak dia nak goreng mee untuk berbuka. So, kaka dia kena tolong 'siang' (bersihkan) sayur sawi sementara mak dia sediakan rencah yang lain. Mee tu hanya di campur dengan daging ayam saja selain sawi.

Masa makan untuk berbuka, tiba2 adik si lelaki ni cakap :

"Mak, sedap pula mak letak sotong dalam mee nie "

Semua orang pelik. Mana ada sotong? Ayam ada lah....

So si lelaki ni kuis2 lah pinggan adik dia dan bila dia angkat 'sotong' tu, terserlahlah body katak dari pinggang ke bawah...

Salleh Yaakob sempat buat lawak lagi. Katanya : " Itu bukan sotong, tapi sotak (sotong + katak) ! "

Perghh..sampai ke hari nie dok teringat2.

Agaknya kakak dia tak perasan katak tu ada di celah2 helaian sawi tu. Dia main bilas serumpun lepas tu terus potong2 agaknya...

Moral : Sila basuh sayur-sayuran anda sehelai demi sehelai, especially kobis.

10 thoughts..:

dyabunga berkata...

geli pula dya dgr..huhuhuh


jom singgah baca entry ramadhan
http://yayabunga.blogspot.com/2012/07/hari-ini-aku-nak-join-segmen-dari-kak.html

Cheetah berkata...

biar betul?? ni kena basuh n teliti betul2 bahan mentah seblm nk masak..huhu

Mrs Velentine berkata...

mak ai gelinye

NzA berkata...

weeekkkkk!!!!!eeeee...gelinya..akak mmg takutkan spesis katak ni sejak kecik smpai skrg....huhuhu...

p/s : azie, akak buat kad tu bagi melahirkan rasa bahagia n terima kasih krn sering dikelilingi rakan2 yg baik hati..ini semua tnda ingatan n prsahabatan ikhlas kita......TQSM krn xjemu2 brtandan ke blog akak yg xseberapa.

Rahmah Ram Ram berkata...

eeiiii...yuks!! loya tekak saya awak....

Peniaga sekarang hanya mementingkan untung tanpa mementingkan mutu dan kualiti serta kebersihan makanan tersebut...akibatnya pada mereka yg lapar dan tak perasan main makan aje sampai akhirnya nnt memudaratkan diri mereka kan...

Rai berkata...

haduhh..scary...kalau saya mesti trauma nak makan mi dan sawi..

Aziela berkata...

dya : Memang geli kan..

Mrs Valentine : Yer...true story nie tau

NzA : Dah masuk mee goreng pulak tu kakkk...
Akak nie memang baiklah. Beruntung saya dapat kenal dengan akak

Rahmah : Bukan peniaga wak, mak dia sendiri yang masak, kakak dia yang basuh sawi tu.

Rai : Indeed...!

alin berkata...

blueekkk..adeh... geli

~aYu~ berkata...

erkk... KATAK? muntah la jawabnya.

Kamalia berkata...

uwaaa..sangat geli bila baca cerita ni..nasibla saya tak dgr time tu..haha

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink